fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Supraacciza la carburanți a intrat in vigoare!

Supraacciza la carburanti va fi introdusa in doua etape, in 15 septembrie, cand pretul la toate categoriile de combustibili va creste cu 0,16 lei pe litru, si in 1 octombrie, cand se va aplica o majorare cu aceeasi suma.

Ministrul Finantelor a anuntat ca s-a luat decizia introducerii etapizate a acestei supraaccize pentru a nu „crea un soc la nivelul consumului”.

Guvernul justifica majorarea accizei, intr-un comunicat, prin faptul ca „nivelurile actuale ale accizelor practicate in Romania, raportat la cursul leu/euro stabilit de Banca Centrala Europeana pentru prima zi lucratoare din luna octombrie 2016, sunt foarte aproape de limita minima prevazuta de legislatia Uniunii Europene”.

In plus, sustine Guvernul, „s-a constatat ca, desi diminuarea fiscalitatii efectuata la inceputul anului 2017 a vizat reducerea preturilor de piata ale carburantilor, reducerea preconizata a fost atenuata ca urmare a faptului ca preturile fara taxe ale carburantilor au inregistrat cresteri astfel incat, in prezent, ponderea taxelor in pretul carburantilor este cea mai redusa din UE, fiind mult sub nivelul mediu inregistrat la nivelul UE”.

In plus, ceea ce priveste colectarea, din analiza comparativa a incasarilor din accize aferente semestrului I al anului 2017, fata de semestrul I al anului 2016, a rezultat faptul ca in primul semestru al acestui an incasarile din accize aferente produselor energetice au scazut cu 767,633 milioane lei, se mai arata in acest comunicat.

Sursa: hotnews.ro

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.