fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Agentii fortei publice. Procedura executarii!

Participantii la procedura de executare silita sunt, printre altii, si agentii fortei publice.

In cazurile in care executorul judecatoresc considera necesar, organele de politie, jandarmerie sau alti agenti ai fortei publice sunt obligati sa sprijine indeplinirea prompta si efectiva a tuturor actelor de executare silita, fara a conditiona indeplinirea acestei obligatii de plata unor sume de bani sau de efectuarea unei alte contra prestatii.

In acest scop, executorul se va adresa autoritatii competente pentru a asigura concursul fortei publice, care va trebui sa ia masuri de urgenta pentru a se evita tergiversarea sau impiedicarea executarii.

Potrivit prevederilor Codului de procedura civila, agentii fortei publice nu pot refuza sa sprijine activitatea de executare silita sub motiv ca exista impedimente, de orice natura, la executare, singurul raspunzator pentru nesocotirea acestora fiind executorul judecatoresc.

Nerespectarea dispozitiilor privind desfasurarea normala a executarii silite se sanctioneaza de catre presedintele instantei de executare, la cererea executorului, cu amenda judiciara de la 100 lei la 1.000 lei.

La solicitarea partii interesate, cel care a determinat amanarea executarii silite va putea fi obligat de catre instanta de judecata ori de catre presedintele instantei de executare la plata unei despagubiri pentru prejudiciul material sau moral cauzat prin amanare.

Instanta de executare este judecatoria in a carei circumscriptie se afla domiciliul ori sediul debitorului la momentul sesizarii executorului judecatoresc.

Schimbarea domiciliului ori sediului debitorului dupa inceperea executarii silite nu atrage schimbarea competentei instantei de executare.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.