office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Numar firme intr-un apartament!

Conform reglementarilor actuale (legea nr.31/1990, privind societatile comerciale), intr-un apartament pot functiona atâtea firme câte camere are acesta.

Atunci cand se inmatriculeaza o societate comerciala noua sau cand este schimbat sediul social al unei firme existente, la registrul comertului trebuie facuta dovada detinerii spatiului pentru sediu: contract de vanzare-cumparare, contract inchiriere, contract comodat, autorizatie de construire etc.

Potrivit Ordinului ANAF nr.108/2012, pentru realizarea acestor operatiuni administratia financiara elibereaza:

1. Adeverinta privind inregistrarea documentului care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social si

2. Certificatul care atesta faptul ca la adresa respectiva nu mai este declarat sediul social al altei firme.

Asociatii nu trebuie sa se adreseze administratiilor financiare pentru obtinerea adeverintei si a certificatului privind inregistrarea contractului pentru spatiul cu destinatie de sediu social. Demersurile in acest sens sunt efectueate direct de registrul comertului.

In situatia in care nu aveti la dispozitie un spatiu in care sa fie declarat sediul social, dar si atunci cand doriti schimbarea sediului actual al firmei, exista posibilitatea gazduirii sediului social la sediul profesional al avocatului. Avantajele ar fi:

1. rapiditatea intocmirii actelor (contractul de asistenta juridica face dovada sediului social)

2. contractul de asistenta juridica nu se inregistreaza la administratia financiara si , prin urmare, nu sunt necesare adeverinta si certificatul mentionate mai sus,

3. nu este necesar acordul asociatiei de proprietari,

4. la sediul profesional al avocatului poate fi declarat sediul social pentru un numar nelimitat de firme,

5. costuri reduse comparativ cu inchirierea.

Biroul nostru de avocatura ofera serviciul de gazduirea sediului social in cazul in care nu aveti un sediu pentru firma in curs de inmatriculare sau atunci cand doriti schimbarea sediului social actual.

Costul gazduirii sediului pentru perioada maxima de 1 an este de 800 lei.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.