office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Cum a scapat un debitor de executarea Improvement Credit Collection. Perimarea!

Debitorii care sunt urmariti de banci sau firmele de recuperare au posibilitatea de a obtine ANULAREA executarii silite, invocand perimarea acesteia in situatia in care banca ori firma de recuperare a lasat sa treaca un termen mai lung de timp, peste 6 luni, fara ca sa se ocupe de urmarirea dosarului de executare.

Sanctiunea perimarii duce la desfiintarea intregii proceduri de executare silita, iar debitorul nu trebuie sa mai restitutie nimic din debitul restant, dobanzile si cheltuielile de executare.

Astfel am obtinut o noua ANULARE a executarii pornita de Improvement Credit Collection pe motiv de perimare.

Clienta noastra a contractat un credit de nevoi personale de la Garanti Bank SA in anul 2008, pentru o perioada de 3 ani.

Ulterior, pe parcursul derularii contractului, veniturile fluctuante au condus-o la imposibilitatea de a achita la scadenta ratele conform graficului de rambursare.

Asa ca, in 2012, banca incepe executarea silita impotriva clientei noastre, in toate formele prevazute de lege: poprire, executare mobiliara si imobiliara.

Prin urmare, executorul solicita instantei incuviintarea executarii silite si procedeaza la infiintarea popririi asupra veniturilor salariale si asupra disponibilitatilor din conturile bancare. De asemenea, intocmeste un nou proces-verbal privind cheltuielile de executare. Dupa aceste demersuri, executarea ramane in nelucrare peste 6 luni, aceasta perimandu-se de drept.

In cursul executarii silite, in 2016, banca cesioneaza creanta catre Improvement Credit Collection, care solicita continuarea procedurii de executare in calitate de nou creditor.

Executorul continua demersurile de executare abia in 2017 cand infiinteaza poprire pe salariu la noul loc de munca al debitoarei si ii comunica acesteia masura dispusa.

In 15 zile calendaristice de la data comunicarii acestei masuri, debitoarea a formulat contestatie la executare prin care a solicitat instantei anularea executarii silite pe motiv de perimare a executarii, urmare a lasarii in nelucrare a dosarului mai mult de 6 luni, astfel cum prevede Codul de procedura civila.

Judecatoria Sector 4 a constatat, pe buna dreptate, ca a intervenit perimarea si, pe cale de consecinta, a dispus anularea in intregime a executarii silite.

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca executarea inceteaza, iar clienta noastra nu trebuie sa mai restituie nimic din suma de 16.674,97 lei, reprezentand debitul restant, dobanzile si cheltuielile de executare silita.

In plus, aceasta isi recupereaza si cheltuielile de judecata ocazionate de desfasurarea procesului.

Un aspect important care trebuie subliniat este acela ca practica judecatoreasca in ceea ce priveste anularea executarii in temeiul perimarii este neunitara, unele instante intelegand sa respinga contestatiile formulate de debitori, in timp ce alte instante, pentru spete identice, le admit.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.