office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Cum poate fi castigat un proces impotriva KRUK!

Executarile nelegale pornite de KRUK sau de alte firme de recuperare pot fi anulate cu succes doar daca debitorii uzeaza de dreptul pe care il au, si anume acela de a depune contestatie la executare.

Prescriptia este unul din motivele pentru care instantele pronunta constant anularea executarilor silite, dar legea prevede si alte situatii in care acestea pot fi desfiintate.

Astfel, in cazul in care nu mai este posibila recuperarea de bunavoie a creditelor restante, firmele de recuperare, in calitate de creditori, procedeaza la executarea silita a debitorilor.

Procedura incepe prin sesizarea executorului judecatoresc cu cererea de executare silita, acesta fiind singurul abilitat de lege sa efectueze executarea.

Imediat ce primeste cererea, executorul o inregistreaza si deschide dosarul de executare. Urmatorul demers efectuat de executor este sa solicite judecatoriei din raza domiciliului debitorului incuviintarea executarii silite.

Legea prevede ca o conditie obligatorie, sub sanctiunea anularii executarii, ca incuviintarea sa fie pronuntata de judecatoria din raza domiciliului debitorului de la data inregistrarii cererii de executare silita.

Cererea de incuviintare se solutioneaza in camera de consiliu, fara citarea debitorului si creditorului. Incuviintarea data de judecator permite executorului judecatoresc sa recurga la toate modalitatile de executare prevazute de lege: poprire, executare mobiliara si imobiliara.

In situatia in care incuviintarea executarii este data de o alta judecatorie decat cea de la domiciliul debitorului la data inregistrarii cererii de executare silita, acesta poate obtine anularea executarii prin depunerea contestatiei la executare.

Astfel am castigat un nou proces impotriva  KRUK. Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clienta noastra a pus firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera nimic din datoria totala de 10.724,39 lei, reprezentand credit restant, dobanzi si cheltuieli de executare, aceasta fiind ANULATA in intregime de instanta de judecata.

Judecatorul a anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva debitoarei, constatand NULITATEA executarii silite in baza contractului de credit.

Concret, clienta noastra a incheiat in anul 2008  un contract de credit de nevoi personale pentru o perioada de 48 luni cu BRD-Group Societe Generale SA, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp.

Ulterior, in anul 2011, banca a procedat la cesionarea mai multor credite neperformante catre KRUK, printre care si contractul debitoarei.Totodata, firma de recuperare a notificat-o despre cesiunea de creanta intervenita.

Mai tarziu, in 2016, firma de recuperare formuleaza cerere de executare silita impotriva debitoarei.

Executorul judecatoresc, sesizat cu cererea de executare silita, nu a procedat la o verificare a domiciliului actual al clientei noastre la serviciul informatizat privind evidenta populatiei, ci a luat in considerare vechiul domiciliu al acesteia, de la data semnarii contractului de credit.

Astfel, acesta a solicitat incuviintarea executarii silite Judecatoriei Marghita, in raza careia clienta noastra domicilia la data contractarii imprumutului, si nu Judecatoriei Sector 6, in raza careia debitoarea avea domiciliul  la data inregistrarii cererii de executare silita.

Prin urmare, am aratat in contestatie faptul ca executarea s-a derulat in lipsa unei incuviintari valabile, iar nulitatea unui act de executare atrage dupa sine, potrivit legii, nulitatea intregii proceduri de executare silita.

Incuviintarea executarii pronuntata de o instanta necompetenta teritorial atrage ANULAREA in totalitate a executarii silite.

Debitoarea a depus contestatie in 15 zile, imediat ce a aflat de inceperea executarii, iar instanta a admis contestatia la executare si, in consecinta, a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientei noastre.

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitoarea nu trebuie sa mai restituie nimic din creditul restant, dobanzile si cheltuielile de executare.

De asemenea, KRUK a fost obligata sa restituie clientei noastre intreaga suma poprita din salariu, cat si cheltuielile ocazionate de desfasurarea procesului.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.