office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Schimbarea sediului firmei in alt judet!

In cazul in care asociatii hotarasc schimbarea sediului  firmei in alt judet, atunci trebuie urmata procedura prevazuta de Legea nr.31/1990 privind societatile comerciale.

Operatiunea privind schimbarea sediului social in alt judet se realizeaza prin depunerea la registrul comertului de la sediul actual a urmatoarelor documente:

1. cererea de inregistrare (original),

2. dovada verificarii disponibilitatii si a rezervarii firmei (original),

3. hotararea adunarii generale a asociatilor/decizia asociatului unic sau, dupa caz, actul aditional la actul constitutiv (original),

4. documentul care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social: contract de vanzare-cumparare, contract de inchiriere, contract de comodat, autorizatie de construire etc.

5. declaratia pe proprie raspundere in forma autentica privind respectarea conditiilor referitoare la sediul social in cazul in care la administratia financiara sunt deja inregistrate si alte contracte care atesta instrainarea dreptului de folosinta asupra aceluiasi imobil, cu titlu onoros sau gratuit,

5. daca este cazul, declaratie pe proprie raspundere sub semnatura privata privind schimbarea destinatiei imobilelor cu regim de locuinta (original),

6. certificatul de inregistrare si dupa caz, anexa acestuia (originale),

7. avizul asociatiei de proprietari si a vecinilor completat pe formularul-tip (original),

8. actul constitutiv actualizat, original,

9. daca este cazul, imputernicire speciala (in forma autentica), avocatiala sau delegatie pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale (original),

10. dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale.

La acelasi sediu vor functiona mai multe societati comerciale numai daca imobilul, prin structura lui, are mai multe incaperi diferite sau spatii distinct partajate.

Numarul firmelor care functioneaza intr-un imobil nu poate depasi numarul incaperilor acestuia.

In cazul in care asociatii doresc schimbarea sediului firmei in alt judet, dar nu dispun de un spatiu corespunzator, pot opta pentru serviciul de gazduire a sediului social la sediul profesional al unui cabinet de avocatura.

Biroul nostru de avocatura ofera servicii juridice si informatii utile in ceea ce priveste gazduirea si schimbarea sediului social al firmei.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.