office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Un nou proces castigat impotriva KRUK. Prescriptia!

Executarile silite pornite de firmele de recuperare cu incalcarea prevederilor legale, pot fi ANULATE cu succes prin depunerea de contestatii la executare de catre debitorii care se considera prejudiciati.

Contestatia se depune in 15 zile calendaristice de la data la care debitorul a fost instiintat de inceperea executarii de catre executorul judecatoresc sau de la momentul la care a constatat blocarea conturilor bancare ori de la data la care a aflat de poprirea veniturilor.

Intre motivele pentru care instantele de judecata pronunta anularea executarilor silite este PRESCRIPTIA, recuperatorii incepand executarile silite, in majoritatea cazurilor, mult peste termenul de 3 ani prevazut de lege.

Hotararea judecatoreasca favorabila pe care am obtinut-o impotriva  KRUK se inscrie intr-un lung sir de contestatii castigate impotriva acestei firme de recuperare, instantele judecatoresti anuland pe banda rulanta executarile silite desfasurate de aceasta cu nesocotirea prevederilor legale.

Astfel, KRUK a fost pusa in situatia de a nu mai recupera nimic din suma de 37.163,03 lei, reprezentand credit restant, dobanzi si cheltuielile de executare, acestea fiind ANULATE de instanta de judecata.

Judecatorii au anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientului nostru, constatand PRESCRIS dreptul KRUK de a cere executarea silita in baza contractului de credit.

In cazul de fata, debitorul a incheiat in anul 2008  un contract de credit de nevoi personale cu Banca Comerciala Romana SA pentru o perioada de 60 luni, imprumut pe care acesta nu l-a mai putut rambursa la timp.

In 2011, banca a vandut creanta catre firma de recuperare KRUK. Cu aceasta ocazie, debitorul a fost notificat despre cesiunea de creanta intervenita si i s-a comunicat scadenta anticipata a intregii datorii.

Ulterior, in anul 2016, KRUK a trecut la executarea silita impotrva clientului nostru.

In 15 zile de la data la care a fost instiintat de executor despre inceperea executarii, debitorul a depus contestatie la judecatoria din raza domiciliului si a solicitat instantei sa dispuna anularea intregii executari in temeiul prescriptiei.

In aceste circumstante, Judecatoria Sector 3 a admis contestatia la executare si, in consecinta, a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientului nostru

Aceasta inseamna ca debitorul  nu trebuie sa mai restituie nimic din datoria de 37.163,03 lei reprezentand creditul restant, dobanzile si cheltuielile de executare.

Totodata, clientul nostru isi recupereaza cheltuielile reprezentand taxa judiciara de timbru aferenta contestatiei la executare.

KRUK nu a declarat apel, asa incat hotararea de anulare a executarii a devenit definitiva.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

4 Raspunsuri

 1. diana mandruta

  Dna Iulia odata ce un judecator a admis o contestatie, asta inseamna ca deja a studiat posibilitatea tardivitatii contestatiei (daca cele 15 zile s au respectat) sau asteapta ca recuperatorul sa faca apel pe tema asta.

 2. cristina

  Buna ziua,
  in cat timp trebuie BEJ sa imi restituie banii popriti pana acum?
  ieri am legalizat hotararea judecatoreasca la Judecatoria Sectorului 5, si BEJ se face ca ploua;

  1. Iulia Blaja

   Daca cititi hotararea, veti vedea ca firma de recuperare a fost obligata la restituirea banilor rezultati din executare, si nu executorul. Deci, luati legatura cu aceasta si depuneti cererea de restituire. Nu este nevoie de hotarare legalizata

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.