fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Cererea de executare. Redactare!

Cererea de executare silita se depune personal de creditor sau prin reprezentant legal  la biroul executorului judecatoresc ori se transmite acestuia prin posta, curier, fax, posta electronica sau prin alte mijloace ce asigura transmiterea textului si confirmarea primirii.

Potrivit prevederilor Codului de procedura civila, executarea silita poate incepe numai la cererea creditorului. Cererea va cuprinde urmatoarele date:

a) numele/denumirea si domiciliul/sediul creditorului si ale debitorului,

b) bunul, suma sau orice alt tip de prestatie datorata,

c) modalitatile de executare solicitate de creditor: poprire, executare mobiliara sau imobiliara.

d) titlul executoriu in temeiul caruia se solicita executarea silita,

e) motivele de fapt si de drept,

f) semnatura.

La cerere se vor atasa titlul executoriu in original sau in copie legalizata si dovada achitarii taxei de timbru.

De indata ce primeste cererea, executorul judecatoresc va dispune inregistrarea acesteia si deschiderea dosarului sau va refuza motivat deschiderea procedurii de executare.

Incheierea se comunica imediat creditorului. In cazul in care executorul judecatoresc refuza deschiderea procedurii de executare silita, creditorul poate face plangere in termen de 15 zile de la data comunicarii acesteia la instanta de executare.

Executarea silita se poate face doar in cazul in care creanta este certa, lichida si exigibila.

Creanta este certa cand existenta ei neindoielnica rezulta din chiar titlul executoriu.

Creanta este lichida atunci cand obiectul ei este determinat sau cand titlul executoriu contine elementele care permit stabilirea lui.

Creanta este exigibila daca obligatia debitorului este ajunsa la scadenta.

Executarea silita se poate efectua numai in temeiul unui titlu executoriu: hotararile judecatoresti, incheierile si procesele-verbale intocmite de executorii judecatoresti care potrivit legii constituie titluri executorii, inscrisurile autentice, titlurile de credit sau alte inscrisuri carora legea le recunoaste putere executorie.

Pentru cererea de incuviintare a executarii silite creditorul trebuie sa achite taxa judiciara de timbru de 20 lei potrivit OUG nr.80/2013.

Biroul nostru de avocatura ofera servicii juridice si informatii utile in ceea ce priveste redactarea cererii de executare silita si reprezentarea in fata instantelor de judecata si a biroului executorului judecatoresc.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.