fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

GAZDUIRE SEDIU SOCIAL

GAZDUIRE SEDIU SOCIAL

Gazduirea sediului social al firmei se poate realiza la sediul profesional al unui avocat.

Aceasta este solutia ideala in cazul in care nu aveti la dispozitie un spatiu propriu sau inchiriat in care sa fie declarat sediul social.

Aceasta posibilitate legala este prevazuta de Legea nr.51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat si presupune incheierea unui contract de asistenta juridica intre societatea comerciala si biroul de avocat in care este mentionat servicul oferit, respectiv gazduirea sediul social si perioada pentru care aceasta va avea sediul gazduit la avocat.

Societatile comerciale pot folosi serviciul privind gazduirea sediului social atat la infiintarea firmei, dar si pe parcursul derularii activitatii, atunci cand asociatii hotarasc schimbarea sediului social rapid si ieftin.

Intre avantajele gazduirii sediului social este de mentionat rapiditatea intocmirii actelor.

Dovada sediului consta in contractul de asistenta juridica care se incheie intre avocat si societatea in curs de inmatriculare.

In al doilea rand, intre avantajele gazduirii sediului este si faptul ca nu este necesar avizul asociatiei de proprietari si acordul vecinilor.

In cazul in care asociatii detin un spatiu propriu sau inchiriat intr-un bloc de locuinte, atunci trebuie depuse la registrul comertului, in vederea infiintarii firmei, avizul asociatiei de proprietari, dar si acordul vecinilor spatiului in care va functiona sediul.

Pe de alta parte, un alt avantaj este faptul ca la sediul profesional al avocatului poate functiona un numar nelimitat de sedii sociale.

In mod obisnuit, intr-un apartament inchiriat sau aflat in proprietatea asociatilor nu pot fi declarate mai multe firme decat numarul incaperilor acelui spatiu.

De asemenea, intre avantajele gazduirii sediului este faptul ca nu se inregistreaza la administratia financiara contractul de asistenta juridica ce dovedeste sediul social.

Asadar, optand pentru gazduirea sediului, asociatii nu mai trebuie sa inregistreze contractul de asistenta juridica la administratia financiara si nici sa solicite eliberarea adeverintei si certificatului mentionate mai sus.

Cel mai important aspect intre avantajele gazduirii sediului social il reprezinta costurile reduse  comparativ cu inchirierea.

Biroul nostru de avocatura va ofera serviciul de gazduire sediu social in Bucuresti.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.