office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Cat costa suspendarea activitatii firmei?

Suspendarea activitatii unei firme poate fi solicitata oricand de catre asociati, prin adoptarea unei hotarari in acest sens, in conditiile prevazute de Legea nr.31/1990 privind societatile comerciale.

Suspendarea temporara a activitatii unei societati comerciale se poate realiza pentru o perioada de maxim 3 ani si nu este conditionata de plata la zi a datoriilor la bugetul statului sau la terti.

Oricand in perioada suspendarii activitatii poate fi solicitata reluarea acesteia, nefiind obligatorie expirarea termenul stabilit pentru suspendare pentru ca activitatea sa fie reinceputa.

Dupa perioada maxima de 3 ani de suspendare, activitatea firmei trebuie reluata. In cazul in care asociatii hotarasc ca nu mai doresc sa continue activitatea atunci, dupa reluarea activitatii, societatea poate fi dizolvata voluntar.

Suspendarea activitatii presupune ca societatea nu va trebui sa achitate noi taxe si impozite, insa la datoriile deja existente la data inregistrarii suspendarii la registrul comertului, vor curge penalitati.

Suspendarea activitatii se realizeaza prin depunerea la registrul comertului a urmatoarelor documente:

1.cerere de inregistrare, original,

2. hotararea adunarii generale a asociatilor/decizia asociatului unic privind suspendarea temporara a activitatii, original,

3. certificatele constatatoare emise in baza declaratiilor-tip pe proprie raspundere pentru autorizarea activitatii, originale,

4. declaratia-tip pe proprie raspundere din care sa rezulte ca societatea comerciala nu desfasoara la sediul social sau la sediile secundare ori in afara acestora activitatile declarate o perioada de maxim 3 ani, original,

Taxele care trebuie achitate la registrul comertului pentru suspendarea temporara a activitatii firmei sunt de cca. 250 lei.

Operatiunea se realizeaza in termen de 3 zile de la data depunerii dosarului complet la registrul comertului.

De asemenea, despre suspendarea activitatii firmei trebuie sa fie instiintata, ulterior, si administratia financiara.

Biroul nostru de avocatura ofera servicii juridice si informatii utile in ceea ce priveste suspendarea activitatii unei firme.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

2 Raspunsuri

  1. Botar Levente

    Buna ziua.Am o intrebare.Am suspendat activitatea firmei pentru o perioada de 3 ani,si am platit 514.00 lei.cand am intrebat prima oara cam cat ma costa,doamna a zis ca in jur de 200,00.Ce n-am inteles este mentiunea complexa PJ 220,00.In rest am mai platit 45,00 declaratie tip model 1,2,3-fond buletin 10 % 31,00-fond lichidare 50 %-si mentiune simpla PJ 45,00-multiplicare si transmitere documente 18,35-In total 514,35 lei.Daca puteti sa-mi spuneti ce reprezinta mentiunea complexa si daca trebuia sa achit?
    Va multumesc

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.