fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Perimarea executarii silite!

In cazul in care creditorul, din vina sa, a lasat sa treaca o perioada de 6 luni fara sa indeplineasca un act sau demers necesar executarii silite care i-a fost solicitat in scris de catre executorul judecatoresc, executarea se perima de drept.

In caz de suspendare a executarii, termenul de perimare curge de la incetarea suspendarii. Termenul de perimare nu se suspenda pe timpul cat executarea silita este suspendata la cererea creditorului.

Perimarea se constata de catre instanta de executare, la cererea executorului judecatoresc sau a partii interesate, prin incheiere data cu citarea in termen scurt a partilor.

Perimarea executarii atrage desfiintarea tuturor actelor de executare, cu exceptia celor care au dus la realizarea, in parte, a creantei cuprinse in titlul executoriu si a accesoriilor.

In caz de perimare a executarii, se va putea face in termenului de prescriptie de 3 ani o noua cerere de executare silita potrivit prevederilor Noului Cod de procedura civila.

Cererea va cuprinde urmatoarele date:

a) numele/denumirea si domiciliul/sediul creditorului si ale debitorului,

b) bunul, suma sau orice alt tip de prestatie datorata,

c) modalitatile de executare solicitate de creditor: poprire, executare mobiliara sau imobiliara.

d) titlul executoriu in temeiul caruia se solicita executarea silita,

e) motivele de fapt si de drept,

f) semnatura.

Dupa incuviintarea executarii silite, executorul va comunica debitorului incheierea de incuviintare a executarii silite, precum si o noua somatie, la care nu se va mai alatura titlul care se executa.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.