fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Care sunt avantajele gazduirii sediului social al firmei?

Avantajele gazduirii sediului social reprezinta un element important pe care antreprenorii ar trebui sa-l aiba in vedere atunci cand se hotarasc sa inceapa o afacere.

Sediul social este un element important in jurul caruia se infiinteaza o firma.

Gazduirea presupune ca sediului social al firmei este declarat la sediul profesional al unui avocat pentru o perioada de maxim 1 an.

Aceasta posibilitate legala este prevazuta de Legea nr.51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat si presupune incheierea unui contract de asistenta juridica intre societatea comerciala si biroul de avocat in care este mentionat servicul oferit, respectiv gazduirea sediul social si perioada pentru care aceasta va avea sediul gazduit la avocat.

1. Intre avantajele gazduirii sediului social este de mentionat rapiditatea intocmirii actelor. In mod obisnuit, potrivit prevederilor Legii nr.31/1990 privind societatile comerciale, pentru inregistrarea sediului social trebuie facuta dovada detinerii spatiului cu destinatie de sediu.

Pentru aceasta trebuie depuse la registrul comertului dovezi ale detinerii legale: contract de comodat, de inchiriere, contract de vanzare-cumparare, autorizare de construire, extras de carte funciara etc. Iar obtinerea si redactarea acestora necesita timp si resurse.

Ori, printre avantajele gazduirii sediului este faptul ca dovada o reprezinta contractul de asistenta juridica ce se incheie intre avocat si societatea in curs de inmatriculare.

2. In al doilea rand, intre avantajele gazduirii sediului este si faptul ca nu este necesar avizul asociatiei de proprietari si acordul vecinilor.

In cazul in care asociatii detin un spatiu propriu sau inchiriat intr-un bloc de locuinte, atunci trebuie depuse la registrul comertului, in vederea infiintarii firmei, avizul asociatiei de proprietari, dar si acordul vecinilor spatiului in care va functiona sediul.

In situatia in care opteaza pentru gazduirea sediului social, asociatii nu trebuie sa depuna avizul si acordul mentionate mai sus.

3. Pe de alta parte, un alt avantaj este faptul ca la sediul profesional al avocatului poate functiona un numar nelimitat de sedii sociale.

In mod obisnuit, intr-un apartament inchiriat sau aflat in proprietatea asociatilor nu pot fi declarate mai multe firme decat numarul incaperilor acelui spatiu.

4. De asemenea, intre avantajele gazduirii sediului este faptul ca nu se inregistreaza la administratia financiara contractul de asistenta juridica ce dovedeste sediul social.

In mod obisnuit, actul care dovedeste detinerea legala a sediului social trebuie inregistrat la admininistratia financiara care elibereaza:

– adeverinta privind inregistrarea documentului care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social si

– certificatul pentru spatiul cu destinatie de sediul social care atesta faptul ca la adresa mentionata nu este declarat sediul social al altor firme.

Asadar, optand pentru gazduirea sediului, asociatii nu mai trebuie sa inregistreze contractul de asistenta juridica la administratia financiara si nici sa solicite eliberarea adeverintei si certificatului mentionate mai sus.

5. Cel mai important aspect intre avantajele gazduirii sediului social il reprezinta costurile reduse  comparativ cu inchirierea.

Societatile comerciale pot folosi serviciul privind gazduirea sediului social atat la infiintarea firmei, dar si pe parcursul derularii activitatii, atunci cand asociatii hotarasc  schimbarea sediului social rapid si ieftin.

Cabinetul nostru de avocatura ofera serviciul de gazduire sediu social in Bucuresti la pretul de 800 lei/an.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.