fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Citarea prin publicitate si afisare!

Atunci cand, intr-un proces, reclamantul arata ca, desi a facut tot ce i-a stat in putinta, nu a reusit sa afle domiciliul paratului sau un alt loc unde ar putea fi citat, instanta va putea incuviinta citarea acestuia prin publicitate.

Citarea prin publicitate se face afisandu-se citatia la usa instantei, pe portalul instantei de judecata competente si la ultimul domiciliu cunoscut al celui citat.

In cazurile in care apreciaza ca este necesar, instanta va dispune si publicarea citatiei in Monitorul Oficial al Romaniei sau intr-un ziar central de larga raspandire.

Odata cu incuviintarea citarii prin publicitate, instanta va numi un curator dintre avocatii baroului care va fi citat la dezbateri pentru reprezentarea intereselor paratului.

Procedura se socoteste indeplinita in a 15-a zi de la publicarea citatiei.

Daca cel citat se prezinta in instanta si dovedeste ca a fost citat prin publicitate cu rea-credinta, toate actele de procedura ce au urmat incuviintarii acestei citari vor fi anulate, iar reclamantul care a cerut citarea prin publicitate va fi sanctionat cu amenda judiciara de la 100 lei la 1.000 lei.

In situatia in care Codul de procedura civila sau instanta dispune ca citarea partilor sau comunicarea anumitor acte de procedura sa se faca prin afisare, aceasta afisare se va face la instanta de catre grefier, iar in afara instantei, de agentii insarcinati cu comunicarea actelor de procedura, incheindu-se un proces-verbal ce se va depune la dosar.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.