fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Coduri CAEN firma de turism!

Firma de turism isi poate desfasura activitatea sub forma unei societati cu raspundere limitata, in conditiile prevazute de Legii nr.31/1990.

Pentru infiintarea firmei nu este necesara obtinerea unor avize prealabile.

Actele care trebuie depuse la registrul comertului in vederea inmatricularii sunt:

1. actul constitutiv semnat de asociaţi; acesta poate fi atestat de avocat, autentificat de notar sau poate fi sub semnatura privata,

2. rezervarea denumirii societatii comerciale eliberata de registrul comertului,

3. actele de identitate ale asociatilor firmei in curs de inmatriculare,

4. documentul care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social pentru firma de turism (contract de comodat, de inchiriere etc.),

5. acordul vecinilor şi al asociaţiei de proprietari cand sediul social al firmei se stabileste întru-un bloc de locuinte,

6. declaraţiile pe propria răspundere ale administratorilor, autentificate de notar sau atestate de avocat,

7. specimenul de semnatura al administratorului firmei eliberat de notar,

8. dovada depunerii capitalului social pentru firma de turism la o bancă aleasă de asociati (capitalul social minim pentru SRL este 200 lei).

9. declaratia pe proprie raspundere a asociatilor potrivit careia indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru detinerea si exercitarea calitatii de asociati, atestata de avocat sau autentificata de notar,

10. dovezile privind plata taxelor legale.

Firma trebuie sa aiba mentionat in actul constitutiv ca obiect de activitate principal unul din codurile CAEN Rev.2 specifice acestui domeniu de activitate:

Clasa 7911 Activitati ale agentiilor turistice.

Aceasta clasa include activitati ale agentiilor angajate in primul rand in vanzarea serviciilor de calatorie, excursii, transport si cazare, cu ridicata sau cu amanuntul catre publicul largsi clientilor comerciali.

Clasa 7912 Activitati ale tur-operatorilor.

Aceasta clasa include activitati de pregatire a excursiilor care sunt vandute prin intermediul agentiilor de turism sau direct de catre tur-operatori.

Excursiile pot include unul sau mai multe din urmatoarele servicii: transport, cazare, masa, vizite la muzee, monumente de interes istoric sau cultural, participarea la evenimante teatrale, muzicale sau sportive.

Clasa 7990 Alte servicii de rezervare si asistenta turistica.

Aceasta clasa include:

– alte servicii de rezervare legate de calatorie: rezervari pentru transport, hoteluri, restaurante, inchirieri de masini, distractie si sport etc.;

– activitati de „time-share”;

– activitati de vanzare de bilete pentru evenimente teatrale, sportive si alte evenimente de distractie si amuzament;

servicii de asistenta pentru vizitatori: furnizarea de informatii de calatorie pentru vizitatori; activitatile ghizilor turistici;

– activitati de promovare a turismului.

Aceasta clasa exclude activitatile de turism si ale tur-operatorilor, respectiv organizarea si managementul evenimantelor cum ar fi sedinte, conventii si conferinte.

In cazul in care v-ati hotarat sa infiintati o firma de turism, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa contactati cabinetul nostru de avocatura si sa pregatiti urmatoarele acte:

1) cartile de identitate ale asociatilor,

2) documentul care atesta dreptul de folosinta asupra sediului social: contract de vanzare-cumparare, contract de comodat, de inchiriere, extras de carte funciara, autorizatie de construire etc.

In cazul in care nu dispuneti de un spatiu unde sa fie declarat sediul social, va putem oferi serviciul de gazduire a sediul social in Bucuresti.

Pentru infiintarea firmei rapid si ieftin, biroul nostru de avocatura se ocupa de realizarea intregii proceduri: redactare acte si reprezentare la registrul comertului.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.