fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Cum a scapat un debitor de executarea Impuls Leasing pentru suma 133.225,34 lei!

Impuls Leasing persevereaza in executari silite nelegale, mizand, in buna masura, si pe lipsa de reactie a debitorilor care, de cele mai multe ori, nu-si cunosc drepturile si devin astfel victime sigure ale abuzurilor.

Debitorii care se afla in executare silita trebuie sa stie ca au la indemana o procedura foarte eficienta prin care pot contracara cu succes executarile nelegale.

Prin contestatia la executare acestia pot obtine anularea intregii proceduri de executare silita, iar consecinta este aceea ca nu trebuie sa mai restituie nimic din datoria de 133.225,34 lei, reprezentand credit restant, dobanzi si cheltuielile de executare.

Potrivit legii, firmele de recuperare si bancile pot trece la executarea silita intr-un termen de 3 ani in cazul in care persoanele imprumutate nu-si achita obligatiile de rambursare a imprumuturilor de bunavoie.

In majoritatea dosarelor de care ne ocupam, am constatat ca executarile silite impotriva debitorilor sunt incepute mult peste termenul de 3 ani.

Inceperea executarii peste acest termen este sanctionata cu anularea intregii proceduri de executare. Insa aceasta sanctiune nu opereaza din oficiu. Debitorul executat trebuie sa depuna contestatie la executare in care sa invoce aceasta incalcare a termenului.

Anularea executarii in temeiul prescriptiei dreptului la executare silita poate fi solicitata doar in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatea se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

In cazul in care contestatia este depusa peste termenul legal de 15 zile, atunci aceasta va fi respinsa de judecator ca tardiv formulata, iar procedura de executare isi va urma cursul.

Astfel am castigat un nou proces impotriva  Impuls Leasing la Judecatoria Sector 4 Bucuresti. Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clientul nostru pune firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera niciun leu din datoria de 133.225,34 lei, reprezentand credit restant, dobanzi si cheltuieli de executare, aceasta fiind anulata in intregime de instanta de judecata.

Judecatorul a anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva debitorului, constatand prescris dreptul firmei de recuperare de a cere executarea silita in baza contractului de credit.

In situatia de fata, clientul nostru a incheiat in anul 2010  un contract de  leasing pentru achizitionarea unui autoturism, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp.

Drept care, in anul 2010, Impuls Leasing a reziliat contractul, a intrat in posesia autoturismul si a declansat procedura de executare silita.

Avand in vedere lipsa bunurilor si veniturilor debitorului, dosarul de executare s-a inchis in anul 2017 si a fost inceputa, in acelasi an, o noua executare.

In 15 zile de la data la care a fost instiintat de executor despre inceperea noii executari silite, debitorul ne-a cerut sprijinul pentru formularea contestatiei la executare.

Astfel ca, am redactat si depus contestatia la judecatoria din raza domiciliului acesteia, solicitand instantei sa dispuna anularea intregii executari in temeiul prescriptiei.

In aceste conditii, Judecatoria Sector 4 Bucuresti a admis contestatia la executare si, in consecinta, a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientului nostru.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitorul nu trebuie sa mai restituie niciun leu din datoria de 133.225,34 lei, reprezentand credit restant, dobanzi si cheltuielile de executare.

De asemenea, Impuls Leasing a fost obligata sa restituie clientului nostru intreaga suma poprita din salariu de la data inceperii executarii si pana la finalizarea procesului.

In plus, debitorul si-a recuperat cheltuielile ocazionate de desfasurarea procesului.

Apelul depus de firma de leasing a fost respins de Tribunalul Bucuresti ca neintemeiat, asa incat hotararea de anulare a executarii abuzive a ramas definitiva.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.