fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Din 26 august, politistii locali ridica masinile parcate neregulamentar in Capitala!

Primăria București va ridica mașinile parcare neregulamentar în Capitală 24 din 24 de ore. Totodată, mașinile duse în cele două parcuri vor putea fi ridicate non-stop de către proprietari.

Municipalitatea a stabilit data de la care se va începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar.

Începem ridicarea mașinilor în mai puțin de o săptămână, pe data de 26 august, de luni. Avem tot ce ne trebuie, platforme, tot. Vor fi două locații unde se vor depozita autoturismele ridicate, una pe Metalurgiei, și cealaltă pe bulevardul Timișoarei”, au declarat reprezentanți ai Poliției Locale București.

Ce prevede proiectul votat în Consiliul General la începutul acestei veri:

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei, vehiculele staţionate neregulamentar pe drumurile publice care fac parte din reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti vor putea fi ridicate, transportate, depozitate şi eliberate, în conformitate cu prevederile regulamentului aprobat prin prezenta hotărâre”, se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit acestuia, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor principale din prezentul regulament, precum şi dispunerea măsurii tehnico-administrative de ridicare se fac de către poliţiştii rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti ori poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a municipiului Bucureşti.

Perioada maximă de depozitare a vehiculelor ridicate este de un an.

Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului/deţinătorului/utilizatorului legal al acestuia şi doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înamtriculare în original sau al oricăui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiculului şi a unui act de identitate al solicitantului.

Tarifele de ridicare sunt:

– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv

– 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

Tarife de transport sunt:

– 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv

– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

În funcţie de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi.

Așadar, pentru un autoturim precum un Logan, costul de ridicare, transport și depozitare (pe o zi) ajunge la 500 de lei.

Potrivit Avocatului Poporului, HCGMB decide că, în calitate de agenți constatatori, polițiștii locali pot dispune măsura ridicării, „prevederi ce contravin în mod flagrant art. 64 din OUG nr. 195/2002 și art. 2031 și art. 2032 din HG nr. 1361/2006”.

 „În același timp, în opinia Avocatului Poporului HCGMB este un act administrativ care ar fi trebuit să se limiteze la a reglementa măsuri tehnice de realizare a ridicării și depozitării autovehiculelor în sarcina operatorilor si nu să reglementeze atribuții în sarcina polițiștilor rutieri, statutul juridic și atribuțiile acestora fiind reglementate prin lege specială”, se arată în comunicatul transmis de Avocatul Poporului.

Avocatul Poporului solicită reprezentanților administrației publice locale să dispună măsurile care se impun pentru amplasarea, în zonele de unde autovehiculele pot fi ridicate, a unor avertismente vizuale care să conțină informațiile necesare astfel încât eventualii contravenienți să fie informați atât în legătură cu sancțiunile aplicabile, cât și cu posibilitatea recuperării autovehiculului.

Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar din Capitală va începe de luni, 26 august.

Sursa: www.digi24.ro

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.