fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Executare silita demarata de EOS pentru 70.000 lei, anulata!

Tot mai multi debitori care sunt executati silit de firmele de recuperare (Kruk, Secapital, EOS, Svea Ekonomi Cyprus, Credit Plus Gulf etc.) incep sa-si cunoasca drepturile si demareaza actiuni in instanta de anulare a executarilor.

Intre motivele pentru care instantele de judecata pronunta anularea executarilor silite este PRESCRIPTIA, recuperatorii incepand executarile silite, in majoritatea cazurilor, mult peste termenul de 3 ani prevazut de lege.

Echipa noastra a obtinut un nou succes impotriva  EOS. Hotararea judecatoreasca definitiva pune firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera nimic dintr-o datorie de 70.000 lei, aceasta fiind ANULATA de instanta de judecata.

Judecatorii au anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientului nostru, constatand PRESCRIS dreptul EOS de a cere executarea silita in baza contractului de credit.

In cazul de fata, debitorul a incheiat in anul 2006  un contract de credit de nevoi personale cu BRD Groupe Societe Generale SA, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp.

Avand in vedere ca acesta nu si-a respectat, la termenele convenite, obligatia de rambursare a creditului, asa cum si-a asumat prin contract, banca a declarat scadenta anticipata a creditului in anul 2007. Aceasta inseamna ca termenul pana la care se putea incepe executarea silita era 2010.

Intre timp, in anul 2008, banca cesioneaza creditul catre IFN Next Capital Finance SA.  Aceasta a cesionat mai departe catre EOS, in acelasi an si a trecut la executarea silita.

Impotriva executarii pornita de firma de recuperare, am depus contestatie la judecatoria din raza de domiciliu a debitorului si am solicitat instantei sa constate prescris dreptul la executare silita si, pe cale de consecinta, sa anuleze in intregime executarea.

In aceste circumstante, Judecatoria Sector 5 a admis contestatia la executare si, in consecinta, a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientului nostru.

e-1e-2

 

 

 

 

 

 

 

 

EOS nu a formulat apel, sentinta judecatoriei de anulare a executarii silite devenind definitiva.

Aceasta inseamna ca debitorul  nu trebuie sa mai restituie nimic din datoria de 70.000 lei, reprezentand credit restant, dobanzi si cheltuieli de executare. De asemenea, clientul nostru si-a recuperat si cheltuielile de judecata ocazionate de desfasurarea procesului.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

20 Raspunsuri

 1. Petrescu Mircea

  Buna ziua am facut un credit in anul 2012 pe care nu l-am achitat fiind plecat din tara acum un an m-am intors in tara si m-am angajat primind salariu prin banca ing ieri am observat ca mi -sa blocat contul de salariu de la un birou executoresc mentionez ca nu am primit nici o instiintare de la ei sau sa fi avut vreo poprire pana acum la servici sau banca se mai poate face ceva

  1. Sigur ca puteti face contestatie la executare in 15 zile de cand ati aflat de conturile blocate (adica incepand de ieri); daca aveti nevoie de ajutor, ma puteti suna la 0787.822.100.

 2. Andra

  Da, nu e greu de castigat un proces cand e facuta contestatia in termen. Ati avut procese si cu spete similare la care nu ati putut formula contestatie fiind in afara termenului?

  1. Daca v-am lasat impresia ca se castiga usor o contestatie la executare, nu pot decat sa ma bucur!
   Este bine de stiut ca simpla depunere a contestatiei in termen NU garanteaza nici pe departe castigarea procesului. Pentru anularea unei executari silite trebuie sa existe motive temeinice care pot fi constatate de un avocat specializat atunci cand analizeaza actele.
   Am multe situatii in care nu pot face contestatie pentru ca a fost depasit termenul de 15 zile calendaristice.
   Oricum, personal pot evalua cu certitudine de 100% daca o contestatie poate duce la anularea executarii silite in momentul in care verific actele aferente respectivei executari.
   Va multumesc ca v-ati facut timp sa cititi articolul!

 3. Rodica Petrescu

  Buna ziua,am avut un card de cumpărături 2500 lei și nu l am mai putu plăti din 2010, în 2011 a fost preluat de top factoring și a ajuns la fabuloasa suma de 8900 lei,pana acum am totprimit somații de plata și notificări. ….ce se poate face? Multumesc

  1. cand veti primi somatie de la executor, sa depuneti contestatie la executare; un angajament de plata sa platile voluntare inseamna recunoasterea datoriei si intrerup termenul de prescriptie!

 4. Leonte Roxana

  Buna ziua, eu am aceiasi speta cu doamna Petrescu Rodica, cu diferenta ca eu am primit astazi hotararea judecatoreasca cu proprire pe salariu, iar ultima zi de contestatie… astazi???… cel putin asa scrie in hartiile primite. Ce se mai poate face? Multumesc anticipat!

 5. Staicu Mirela

  Buna seara eu pentru ca nu am platit 5 rate la un credit facut la CAR RATB INF garantat cu 3 giranti mi sa reziliat contractul si mi a fost trimis dosarul la executor specificand ca mi se va pune poprire pe un procent din salariu mie si girantilor executorul m a informat ca poprirea va fi cam peste doua luni dosarul a ajuns la executor de la CAR RATB IFN intre 2 sau 3 februarie creditul lam.luat anul trecut pe 1 martie 2017 in valoare de 22.000 lei mi am.platit ratele si restantele din aprilie pana in lina august din luna septembrie pana in luna ianuarie n am mai platit ratele contractul fiind pe 4 ani , mentionwz ca am rate de platit si la alte institutii o banca di ifn uri ,intrebarea mea e voi avea castig de cauza daca depun contestatie si csnd exact anume si unde??? Interesul meu e sa mi.schit creditul in rate lunare fara a li se pune poprire la girantii se poate??

 6. Adam V

  Buna ziua!Fiul meu a facut un imprumut la banca in anul 2006,a platit cateva rate,dupa care a fost arestat.A executat 3 ani si 8 luni pedeapsa timp in care, noi parintii ,am fost cautati de cei de la Krug.Nu sa platit nici un leu acestei firme.Au trecut 10 ani si aceasta firma tot il cauta pentru datorie!Ce putem face?Trebuie angajat un avocat?Va multumesc !

 7. Oae daniela florentina

  Buna ziua ! Am un împrumut la banca si un card de cumpărături si nu l-am mai plătit si am primit acasa înștiințare de executare silită si ca am propire pe toate veniturile .. am sunat la dna executor sa imi faca o rata si a zis ca nu poate si ca imi pune priopire 50 % .. as vrea sa stiu nu pot face nimic sa imi faca o rata pe luna avand si copil in întreținere? Va multumesc !

  1. Daca mai sunteti in termen, va sfatuiesc sa depuneti contestatie la judecatorie, in 15 zile calendaristice de la data primirii somatiei de la executor. Puteti obtine astfel anularea executarii.
   Daca nu, puteti solicita bancii o esalonare de plata. Executorul nu poate hotari o asemenea esalonare fara acordul bancii.

 8. Sergiu97

  Buna ziua doamna avocat! Mama mea a facut un credit la raiffeisen bank in anul 2010 in valoare de 7000 lei pt trei ani. A platit ratele la timp,iar la sfarsitul anului 2012 a facut credit iar de 10.000 lei la aceiasi banca din care i s-au tras ratele ramase din vechiul credit iar restul de bani ia primit. Dupa 4 luni nu a mai platit ratele iar banca a cesionat creditul catre topfatoring. De atunci si pana acuma primeste plicuri cu confirmare de primire pe care le ridic eu,fiul,ca trebe sa plateasca aproape 30000 de lei. Luna aceasta a venit ultimul plic ca topfatoring a cesionat in 24.04.2017 creditul catre indrum justitia. In fiecare luna aproape vin plicuri acasa. Ce pot sa fac avand in vedere ca mama e bolnava si tatal decedat nu am bani sa platesc si mi-e teama sa sun la acesti recuperatori. Plicuri trimit in ultima vreme mereu din luna aprilie 2013 decand au cumparat ei de la raifeissen bank creditul. Datoria nu se va prescrie niciodata cu toate plicurile acestea nui asa? Indrumati-ma va rog. Multumesc.

  1. Atunci cand va incepe executarea silita si va primi somatie de la executorul judecatoresc, mama sa depuna contestatie la judecatoria din raza domiciliului ei prin care solicite anularea executarii. Pana atunci, sa nu semneze angajament de plata si sa nu efectueze plati voluntare pt ca acestea intrerup termenul de prescriptie de 3 ani in care firma de recuperare poate incepe executarea.

 9. Alexandra

  Buna ziua doamna Blaja,

  Am primit zilele acestea o scrisoare din partea celor de la Eos Ksi prin care ma informeaza ca figurez in baza lor de date cu o datorie in valoare de 3000 RON si imi ofera doar un numar de referinta fara o alata informatie legata de aceasta datorie.
  Undeva in josul pagini scris foarte mic este specificat ca cel de la Cetelem au cedat creantele celor de la Eos Ksi.
  In urma cu 11 ani am avut o legatura cu cei de la Cetelem, am luat de la acestia un credit in baza buletinului insa nu imi mai amintesc valoarea acestuia ( stiu doar ca era o valoare mica) si in ce proportie a fost achitat dar stiu sigur ca nu am achitat ultimele rate.
  Dupa o perioada dupa ce nu am mai achitat am primit niste scrisori de la cei de la Eos Ksi si stiu ca am discutat cu acestia la vreme respectiva insa nu imi mai amintesc daca am achitat ceva dupa discutiile cu ei.
  In document scrie ca daca nu achit restanta in 10 zile voi plati toate cheltuielile de executare silita si vor demara executarea silita in temeiul art. 652, 684 si 734 din Codul de Procedura Civila.
  Imi puteti spune daca mai pot face ceva dupa o perioada asa lunga de timp?

  Multumesc.

  1. Executarea trebuie inceputa in 3 ani, dar firmele de recuperare nu respectaa acest termen. Prin urmare, in cazul in care veti primi de la un executor judecatoresc o instiintare privind inceperea executarii silite, sa depuneti contetstatie la judecatorie in 15 zile.

 10. alexandra

  Pot apela la serviciile dumneavoastra in cazul in care voi primi o instintare din partea exectorului judecatoresc?
  Adresa din actul de identitate este in judetul Calarasi.

  Multumesc.

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.