fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Executat de operatorii de telefonie? Cum procedez?

In ultimii ani, o multime de dosare de executare silita au fost deschise împotriva debitorilor care nu și-au mai achitat la timp abonamentele de telefonie mobilă, din diverse motive.

Atunci cand o companie de telefonie inregistreaza un anumit număr de debitori care nu își mai achită facturile, trece la vanzarea (cesionarea) la pachet a creantelor catre firmele specializate de recuperare.

Asa se explica de ce debitorii se pot trezi somati sau notificati sa plateasca sumele restante de catre alte entitati decat firmele de telefonie cu care au incheiat contractele de servicii.

In cazul in care acestea constatat ca procedura de recuperare a datoriilor de cale amiabila este ineficienta, atunci recuperatorii trec la formularea de actiuni in instanta sub forma ordonantei de plata sau a cererii cu valoare redusa.

Atunci cand se judeca aceste procese, debitorii sunt citati la adresele de domiciliu mentionate in contractele cu furnizorii de telefonie mobila.

Important! Imediat ce debitorul primeste citatia de la judecatorie, trebuie sa contacteze un avocat specializat care sa-i faca apararea in aceste dosare prin invocarea unor neregularitati ce pot conduce la respingerea pretentiilor recuperatorilor.

Aici mentionam prescriptia (majoritatea acestor actiuni in instanta sunt pornite peste termenul legal de 3 ani), lipsa calitatii de reprezentant legal al celui care actioneaza in numele si pe seama firmei de recuperare, lipsa notificarii cesiunii de creanta catre debitor si multe alte aspecte.

In acest fel, debitorul obtine o hotarare judecatoreasca de respingere a pretentiilor recuperatorilor ceeace inseamna ca scapa definitiv de datorii, dar si de dobanzile penalizatoare.

In cazul in care, debitorul nu se apara in aceste actiuni pornite pentru recuperarea datoriilor catre firmele de telefonie, exista riscul ca cererile de chemare in judecata sa fie admise de judecator, astfel ca debitorii vor fi obligati sa achite in totalitate sumele pretinse la plata.

In aceste conditii, recuperatorii au deschisa calea executarii silite a hotararilor judecatoresti prin poprirea conturilor bancare.

Avocat Blaja Iulia, tel: 0787.822.100, email: office@iuliablaja.ro

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.