fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Expirarea mandatului de administrator. Consecinte!

Un element important pe care asociatii unei firme trebuie sa il stabileasca prin actul constitutiv este durata mandatului de administrator.

Potrivit Legii nr.31/1990 privind societatile comerciale, asociatii desemneaza administratorul firmei si stabilesc durata mandatului acestuia, fie pentru o perioada determinata de timp, fie pentru o durata nelimitata.

Daca mandatul de administrator a fost stabilit pentru o durata limitata, atunci asociatii trebuie sa intreprinda demersurile prevazute de lege pentru prelungirea mandatului, fie pentru schimbarea administratorului.

Aceste operatiuni trebuie realizate la registrul comertului inainte ca mandatul de administrator sa expire.

In cazul in care asociatii nu depun diligentele pentru indeplinirea acestei proceduri, firma va figura cu mandatul de administrator expirat. In aceasta situatie, registrul comertului va proceda la dizolvarea societatii comerciale.

Potrivit legii, Oficiul National al Registrului Comertului, dar si orice persoana interesata, poate solicita tribunalului, printr-o cerere, sa pronunte dizolvarea unei firme prin hotarare judecatoreasca intrucat societatea comerciala nu are organe statutare sau acestea nu se mai pot intruni.

Hotararea tribunalului prin care s-a pronuntat dizolvarea societatii comerciale se inregistreaza in registrul comertului, se comunica directiei generale a finantelor publice si se publica in Monitorul Oficial.

La data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti de dizolvare, firma intra in lichidare, urmand sa fie radiata din registrul comertului.

In cazul in care societatea isi indeplineste, in timpul procesului, obligatia privind actualizarea manadatului de administrator pentru care a fost solicitata dizolvarea, atunci solicitatea registrului comertului va fi respinsa de tribunal ca ramasa fara obiect, iar firma isi va continua activitatea.

Biroul nostru de avocatura ofera servicii juridice si informatii utile privind realizarea procedurilor de prelungire a mandatului de administrator sau de schimbare a acestuia, prin redactarea actelor si reprezentarea la registrul comertului.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati formularul CONTACT

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.