fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

KRUK. Anularea executarii silite!

Debitorii care sunt executati silit de banci sau de firmele de recuperare (Kruk, Secapital, EOS, Credit (Plus) Gulf, Otp Faktoring etc.) au dreptul legal de a se apara prin formularea de actiuni in instanta prin care sa obtina anularea executarilor silite efectuate cu incalcarea legii.

Astfel, in termen de 15 zile calendaristice de la data la care au aflat de inceperea executarii, debitorii pot depune contestatie la executare prin care solicita instantei sa constate anularea intregii proceduri de executare silita.

Echipa noastra a obtinut un nou succes impotriva  KRUK Romania SRL. Hotararea judecatoreasca obtinuta de avocatii nostri au pus firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera nimic din creditul restant, dobanzi si cheltuielile de executare, aceasta fiind ANULATA de instanta de judecata.

In speta de fata, debitorul a incheiat in anul 2012 un contract de credit de nevoi personale cu Banca Comerciala Romana SA, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp.

Un an mai tarziu, banca cesioneaza creditul catre Secapital, reprezentata prin mandatarul KRUK Romania SRL. Cesiunea intervenita, inclusiv scadenta anticipata a creditului, au fost comunicate debitorului la o alta adresa decat domiciliul mentionat in contractul de credit incheiat cu banca.

Din acest motiv, clientul nostru nu a fost in masura sa ia cunostinta de schimbarea creditorului ca urmare a vanzarii creditului.

Ulterior, in anul 2016, creditoarea Secapital, prin mandatarul KRUK Romania SRL, a procedat la declansarea executarii silite impotriva debitorului.

In apararea pe care am formulat-o, am aratat instantei toate neregularitatile si am solicitat anularea intregii proceduri.

In aceste circumstante, Judecatoria Targu-Carbunesti a admis contestatia la executare pe care am formulat-o si, in consecinta, a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientului nostru.

12

 

 

 

 

 

 

 

Totodata, judecatorii au dispus intoarcerea executarii, ceea ce inseamna ca toate sumele de bani poprite din salariu in temeiul executarii declarate nule, sa fie restituite in totalitate clientului nostru de catre KRUK.

De asemenea, firma de recuperare a fost obligata sa restituie debitorului inclusiv cheltuielile de judecata prilejuite de solutionarea contestatiei la executare.

Apelul formulat de KRUK impotriva hotararii de anulare a executarii silite a fost respins de tribunal ca neintemeiat.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

4 Raspunsuri

 1. Avatar
  Eugen

  Doamna avocat, multumiri pentru ca ne aratati ca se poate face ceva impotriva acestor abuzuri (executari silite pentru datorii prescrise etc). Sigur stiti, mai nou kruk actioneaza ca mandatar pentru Prosperocapital sarl Luxemburg. In cazul deciziilor de anulare a executarii silite si de obligare la plata cheltuielilor de judecata, se pot recupera acesti bani? Sau e greu, avand in vedere sediul din afara Romaniei? Mi se pare cu atat mai complicat si in cazurile de intoarcere a executarii, unde pe langa cheltuielile de judecata trebuie returnati si banii virati pana atunci.

 2. Avatar
  Lavinia

  Buna ziua,

  Si eu am aceasta nedumerire, deoarece sunt in proces pentru intoarcerea executarii silite. Ar ajut mult o clarificare referitoare la acest lucru.

  Multumesc.

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.