fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Kruk, datorie de 18.533 euro anulată!

V-ati gandit vreodata ca ati putea scapa de executarile silile abuzive pornite de Kruk? Si daca ar fi posibil,v-ati imtrebat ce anume trebuie sa faceti?

Contestatia la executare este solutia!

Asa cum recuperatorii de la Kruk, EOS, Agio etc. au dreptul sa va executa silit pentru a-si recupera datoriile, tot asa si dvs aveti dreptul de a va apara si de a contesta executarile.

Contestatia este procedura legala prin care puteti obtine desfiintarea executarilor abuzive, adica un proces la judecatoria din raza domiciliului dvs.

Când depun contestația la judecătorie?

Prin contestatie puteti obtine desfiintarea intregii proceduri de executare silita, iar consecinta este aceea ca scapati de executare, dar si de obligatia de restituire a imprumutului restant, a dobanzilor si a cheltuielilor de executare.

Important! Contestatia se depune in termen de 15 zile calendaristice de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatile procedurii de executare silita se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

Recomandare! In cazul in care primiti acasa, la cutia postala, acte/somatii de la executorul judecatoresc ori mail/sms de la banca prin care sunteti instiintati despre infiintarea popririi si nu stiti cum trebuie sa procedati pentru depunerea contestatiei, contactati un avocat specializat in executari silite pentru asistenta.

Kruk persevereaza in executari silite abuzive, mizand si pe lipsa de reactie a debitorilor care, de cele mai multe ori, nu-si cunosc drepturile si devin astfel victime sigure ale abuzurilor.

Ce inseamnă câstigarea procesului?

In cazul de fata, unul dintre clientii nostri a facut un imprumut in anul 2007 la Piraeus Bank pentru 10 ani. Urmare a neplatii ratelor, banca a vandut creditul recuperatorilor de la Kruk care au demarat executarea silita impotriva debitorului.

Acesta s-a informat despre drepturile pe care le are, ne-a contactat si am demarat procesul impotriva recuperatorilor, am depus contestatie in termenul legal de 15 zile, aratand motivele pentru care executarea este nelegala.

Judecatorii ne-au dat dreptate, au anulat in intregime executarea abuziva si, astfel, am castigat procesul ceeace inseamna ca debitorul a scapat de executarea silita si de datoria de 18.533,78 euro. De asemenea, si-a recuperat cheltuielile facute cu procesul.

Apelul facut de Kruk a fost respins de Tribunalul Bucuresti, astfel incat hotararea de anulare a executarii silite a ramas definitiva.

 

 

 

 

 

 

 

Informați-vă si acționați!

Detalii si informatii despre procedura contestarii executarilor silite, despre  procesele castigate impotriva bancilor si recuperatorilor, dar si extrase din hotararile judecatoresti, puteti gasi de pagina noastra de facebook, dar si pe site-ul www.iuliablaja.ro

Avocat Blaja Iulia, tel: 0787.822.100, email: office@iuliablaja.ro

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.