fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Poliția rutiera, amenzi pe bandă rulantă după modificarea Codului Rutier!

Vești proaste pentru participanții la trafic din România. Poliția a început să dea amenzi pe bandă rulantă după modificarea Codului Rutier care a intrat în vigoare pe 12 octombrie.

Astfel, telefonul poate fi folosit atunci când mașina staționează, indiferent că așteaptă la semafor sau staționează într-o coloană de mașini. Dacă ați fost prins că depășiți viteza și vă vede polițistul că folosiți și telefonul mobil, riscați să vă fie suspendat permisul timp de 30 de zile.

Până acum un șofer putea să folosească telefonul pe modul hands free și era amendat doar atunci când era prins de poliție că țintea telefonul la ureche. Acest lucru nu mai este valabil, o dată cu aplicarea noilor norme.

Poliția recomandă să se facă setările înainte de pornirea mașinii. Sunt interzise și transmisiunile live de la volan pentru că asta implică ținerea telefonului în mână.

Potrivit noilor reguli de circulație, șoferii nu vor mai putea folosi telefonul mobil sau dispozitive cu ajutorul cărora se pot face înregistrări foto/video în timp ce conduc. Sancţiunea este maximum 725 de lei şi 4 puncte de penalizare, însă cei prinși ar putea rămâne și fără permis de conducere.

Amenzile sunt mai mari pentru cei care folosesc vehicule pentru care nu este nevoie de permis, precum biciclete sau trotinete. Aceștia riscă amenzi între 870 și 1.160 de lei pentru folosirea telefonului în timpul deplasării.

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.