fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Prima de 6.500 lei pentru Rabla Clasic!

Persoanele fizice, firmele, instituțiile de stat și nu numai se pot înscrie, începând din 17 martie, în programul Rabla Clasic. Deși momentan înscrierile se fac prin deplasarea la dealerii de mașini noi, autoritățile promit că în câteva zile va fi posibilă și înscrierea online.

În acest an, se estimează că în jur de 60.000 de beneficiari vor accesa prima de casare de 6.500 de lei (pentru mașini) sau de 3.500 de lei (pentru motociclete). În plus, pentru autovehiculele mai prietenoase cu mediul, se poate obține și un ecobonus de 1.000 sau 2.500 de lei (acestea pot fi cumulate).

Una dintre noutățile pe care le aduce programul Rabla Clasic 2020 este posibilitatea de achiziționare de motociclete. În acest caz, cumpărătorii pot beneficia de o primă de casare de 3.500 de lei, cu condiția ca motorul acesteia să nu genereze mai mult de 125 g CO2/km.

Indiferent dacă se vor achiziționa motociclete noi sau autovehicule noi, cumpărătorii trebuie să caseze autoturisme, microbuze, autoutilitare uşoare sau autospeciale/autospecializate uşoare mai vechi de opt ani. Interesant e faptul că, în cadrul programului, nu sunt acceptate la casare și motocicletele.

Așadar, prima de casare și ecobonusurile pot fi obținute numai pentru casarea de mașini sau motociclete vechi și pot fi folosite numai pentru achiziții noi.

În mare, pașii de urmat pentru accesarea programului Rabla Clasic sunt:

1. Înscrierea la dealerii de mașini. Nota de înscriere în program are o valabilitate de 120 de zile.

2. Apoi, în 30 de zile de la obținerea notei, beneficiarul trebuie să caseze autovehiculul vechi.

3. În fine, în cadrul celor 90 de zile rămase, beneficiarul trebuie să încheie formalitățile de achiziție a mașinii noi.

Înscrierile în Rabla Clasic sunt deschise până la data de 30 septembrie 2020 sau până se epuizează fondurile alocate de autorități pentru prime de casare și ecobonusuri.

Sursa: avocatnet.ro

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.