fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

RCA, decontare directa la propriul asigurator!

Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care şoferii îşi vor putea deconta daunele de la firma de asigurări unde au încheiat propria poliţă RCA.

Schimbarea ce urmează să aibă loc în următoarea perioadă a fost anunţată de preşedintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) care a explicat că procedura se numeşte decontare directă.

Exista şi până acum, însă era opţională. Odată cu schimbarea legislaţiei, decontarea directă va deveni obligatorie pentru întreaga piaţă.

Astfel, şoferii îşi vor putea deconta imediat dauna. iar companiile de asigurări vor rezolva mai departe problema între ele. După schimbarea legislaţiei, firmele de asigurări, care au cote mari de piaţă, vor fi obligate să vină cu lichiditate în plus, pentru a demonstra că pot susţine un portofoliu mai mare de clienţi.

Ordonanţa va preciza că decontarea daunelor se va face clar de firma unde v-aţi asigurat, iar firmele de asigurări se vor deconta între ele.

Deci nu o să mai fie chestiunea ca dvs, care aveţi o daună de la un alt şofer de autovehicul să luaţi asigurarea RCA a respectivului şi aşa mai departe. Consumatorul va fi mulţumit, în sensul că îşi decontează imediat dauna şi companiile de asigurări se decontează între ele.

Cu cât mai repede se aprobă această Ordonanţă de Urgenţă, cu atât mai repede se rezolvă situaţia în piaţă. Pentru că nu putem să reducem toate cele 3 pieţe pe care noi le reglementăm şi le supraveghem numai la un singur produs din zona asigurărilor, acest produs care e un produs social: RCA. Chestiunea este că toate disensiunile în piaţa asigurărilor s-au redus la acest produs şi lucrul acesta nu este în regulă“, a precizat preşedintele ASF.

Obligația deținerii unei polițe RCA este dată de Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie și, cum spuneam mai sus, orice proprietar de mașină înmatriculată sau supusă înmatriculării trebuie să dețină o astfel de poliță. Ea este necesară înainte de înmatricularea mașinii și pe toată perioada înmatriculării mașinii.

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.