fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Se suspenda internarile neurgente!

In condițiile extinderii epidemiei de coronavirus în țara noastră, autoritățile se pregătesc pentru o creștere, în următoarea perioadă, a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 și iau o serie de măsuri pentru a elibera spitalele, în vederea spitalizării celor îmbolnăviți.

Astfel, una dintre măsurile decise de autorități este de a suspenda, incepand cu 24 martie, internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente sau investigații medicale spitalicești neurgente.

Perioada în care vor fi suspendate internările ce nu reprezintă o urgență și care pot fi reprogramate este de două săptămâni, potrivit unui comunicat publicat recent pe site-ul Ministerului Apărării Naționale (MAI).

Totodată, după cum scrie în comunicatul MAI, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private”.

De asemenea, vor fi externați toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu au nevoie, în mod obligatoriu, de acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Pe de altă parte, dată fiind situația epidemiologică actuală din țara noastră, conducerile spitalelor pot decide modificarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea lucrului în ture și gărzi, acest lucru neavând influență asupra salarizării personalului.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

Până în acest moment, după cum reiese din informațiile prezentate de autorități, în România au fost înregistrate peste 550 de îmbolnăviri cu COVID-19 și opt decese provocate de infecția cu noul coronavirus.

Reamintim că, în contextul epidemiei de coronavirus, președintele țării a decretat starea de urgență în România, lucru ce facilitează luarea unor măsuri pentru prevenirea răspândirii bolii și ținerea în frâu a epidemiei.

Sursa: avocatnet.ro

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.