fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Anularea executarii KRUK pentru 170.000 lei. Perimare!

Debitorii care sunt urmariti de banci sau firmele de recuperare au posibilitatea de a obtine ANULAREA executarii silite, invocand perimarea acesteia in situatia in care, din vina sa, creditorul (banca, firma de recuperare) a lasat sa treaca un termen mai lung de timp, peste 6 luni, fara ca sa se ocupe de urmarirea dosarului de executare.

Sanctiunea perimarii, in esenta, duce la desfiintarea intregii proceduri de executare silita, iar debitorul nu trebuie sa mai restitutie nimic din debitul restant, dobanzile si cheltuielile de executare.

Astfel a obtinut echipa noastra o noua ANULARE a executarii pornita de KRUK pe motiv de perimare.

Clientul noastru a contractat un credit de nevoi personale de la Banca Comerciala Romana SA in anul 2007, pentru o perioada de 120 luni.

Ulterior, pe parcursul derularii contractului, veniturile fluctuante l-au condus la imposibilitatea de a achita la scadenta ratele conform graficului de rambursare.

In 2010, banca cesioneaza creditul catre KRUK, iar mai tarziu, in anul 2012, firma de recuperare demareaza executarea silita impotriva clientului nostru, in toate formele prevazute de lege: poprire, executare mobiliara si imobiliara.

Prin urmare, executorul solicita instantei incuviintarea executarii silite si procedeaza la infiintarea popririi asupra veniturilor salariale si asupra disponibilitatilor din conturile bancare. De asemenea, intocmeste procese-verbale privind distribuirea sumelor rezultate din executare. Dupa aceste demersuri, executarea ramane in nelucrare peste 6 luni, aceasta perimandu-se de drept.

Executorul continua demersurile de executare silita abia in 2016. In 15 zile calendaristice de la data comunicarii acestei masuri, debitorul a formulat contestatie la executare prin care a solicitat instantei anularea executarii silite pe motiv de perimare a executarii, urmare a lasarii in nelucrare a dosarului mai mult de 6 luni, astfel cum prevede Codul de procedura civila.

Judecatoria Sector 2 a constatat, pe buna dreptate, faptul ca de la momentul ultimului act de executare efectuat de executor in 2012 si pana la efectuarea unui nou act de executare, in 2016, au trecut 4 ani si, pe cale de consecinta, a dispus anularea in intregime a executarii ca urmare a perimarii de drept.

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca executarea inceteaza, iar clientul nostru nu trebuie sa mai restituie nimic din suma de 170.000 lei, reprezentand debitul restant, dobanzile si cheltuielile de executare silita.

De asemenea, am solicitat si obtinut intoarcerea executarii ceea ce inseamna ca debitorul isi primeste inapoi toate sumele poprite din salariu in temeiul executarii silite declarate nule.

In plus, acesta isi recupereaza si cheltuielile de judecata ocazionate de desfasurarea procesului.

Recursul formulat de KRUK a fost respins de Tribunalul Bucuresti, hotararea judecatoreasca privind anularea executarii ramanand astfel irevocabila.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

15 Raspunsuri

  1. Draghiciu

    Am luat un credit de nevoi personale in 2005 și din motive personale nu am mai putut plăti .In 2013 cei de la eos mi-a trimis la angajator oprire pe salariu .in acest moment mai am de achitat suma de 20000 Ron .Cei de la eos au spus că dacă fac rost de bani îmi fac o reducere de 5000 de Ron.

  2. Draghiciu

    În ianuarie 2017 m-am trezit la munca cu un plic cu executare silita cu suma de 2200 lei către kruk.Sunand la aceștia mi sa comunicat că eu am luat un televizor în 2005 in rate ,și neachitandul mai dat în judecată.Acest televizor a fost plătit integral la acea vreme la o banca care după cinci ani a intrat în insolventa.Neavand cum sa justific sunt obligat să plătesc aceasta suma .

  3. bunaziua, in 2008 mi-am luat un credit. in acelasi an am suferit un accident de munca, si m-am pensionat de boala, si nu am mai putut continua restituirea sumei. in 2015 m-am angajat la 4 ore, cit am dreptul , iar din luna august 2015 m-am trezit executat silit cu poprire pe salar. suma neplatita a fost de 200 de lei, iar suma totala cu care sunt executata este de peste 8200 de lei. cam mult. din 2008 pina in 2015 sint 7 ani, eu stiu ca dupa 5 ani orice datorie se prescrie. nu stiu daca exista o asemenea lege in romania si ptr cine este valabil aceasta lege. intreb : ma puteti ajuta intrun fel, legal, sa-mi primesc banii inapoi ?

    1. Prescriptia intervine in 3 ani de la data scadentei anticipate a datoriei si nu opereaza din oficiu, ci trebuie invocata prin depunerea unei contestatii la executare la judecatorie in 15 zile imediat ce a inceput executarea. Numai asa puteti obtine anularea executarii. Acum este tarziu sa mai solicitati anularea executarii pe motiv de prescriptie.

  4. Geo

    In anul 2004 am luat un credit in valoare de 45.000lei, am aachitat rate pana prin 2006 apoi nu am achitat ratele , in 2010 am fost cautat de cei de la Kruk pentru a incheia o intelegere de plata . La acel moment nu am stiut prea multe despre aceste executari si am incheiat o intelegere de plata insa pe toata suma luata initial ca si credit. Acum mai am de plata undeva la 16000 si am mai intarziat cu plata . As putea face ceva sa nu mai platesc aceste sume ?
    Astept cu interes raspunsul dumneavoastra

  5. ROMICA

    Romy- Credit luat de la banca declarat scadent anticipat in anul 2012.In anul 2014 banca a cerut si obtinut executarea silita,insa eu nu am primit nici un act de executare intrucat toate corespondentele au fost inaintate la locul meu de nastere si nu de domiciliu,fapt pentru care ex.judecatoresc dupa un an si 2 luni,respectiv in anul 1015, a incetat executarea din lipsa de bunuri de la locul de nastere,chiar daca eu am avut si am in continuare venit lunar chiar pe card bancar.Dupa aceasta banca a cesionat creditul la o firma de recuperare,care a obtinut executarea silita asupra mea,de aceasta data corespondentele fiind trimise la domiciliul meu,fiind retinuta intreaga suma de 12000 lei.Avocatul la cererea mea a facut actiune in instanta,respectiv contestatie la executare,instanta de fond a admis contestatia pe perimarea primei executari si prescriptie la a doua executare,dar la apel tribunalul a schimbat in totalitate hotararea primei instante ,respingand contestatia mea,pe motiv ca la prima executare nu a intervenit perimarea.Am gasit in noul cod de procedura civila faptul ca daca esecutorul judecatoresc nu a comunicat nici un act de executare la domiciliul debitorului executarea silita devine nula,iar in decizia tribunalului nu este specificat asa ceva.
    Decizia tribunalului este definitiva.In aceste conditii pot face o noua actiune la judecatorie pentru constatarea perimarii in cadrul primei executari,despre care,asa cum am mentionat mai sus nu am luat la cunostinta,luand la cunostinta abia la a doua executare,acte pe care le-am primit la domiciliul meu?
    Cu tot respectul doamna avocat Iulia Blaja va rog un raspuns.Va multumesc.

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.