fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Executare pornita de KRUK pentru 17.000 euro, anulata!

Executarile silite pornite de firmele de recuperare (Kruk, EOS, Credit Plus Gulf, OTP Faktoring, Svea Ekonomi Cyprus etc.) cu incalcarea prevederilor legale, pot fi ANULATE cu succes prin depunerea de contestatii la executare de catre debitorii care se considera prejudiciati.

Contestatia se depune in 15 zile calendaristice de la data la care debitorul a fost instiintat de inceperea executarii de catre executorul judecatoresc sau de la momentul la care a constatat blocarea conturilor bancare ori de la data la care a aflat de poprirea veniturilor.

Intre motivele pentru care instantele de judecata pronunta anularea executarilor silite este PRESCRIPTIA, recuperatorii incepand executarile silite, in majoritatea cazurilor, mult peste termenul de 3 ani prevazut de lege.

Hotararea judecatoreasca favorabila pe care am obtinut-o impotriva  KRUK se inscrie intr-un lung sir de succese impotriva acestei firme de recuperare, instantele judecatoresti anuland pe banda rulanta executarile silite desfasurate de aceasta cu nesocotirea prevederilor legale.

Astfel, KRUK a fost pusa in situatia de a nu mai recupera nimic din suma de 17.000 euro reprezentand debit restant, dobanzi si cheltuielile de executare, acestea fiind ANULATE de instanta de judecata.

Judecatorii au anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientului nostru, constatand PRESCRIS dreptul KRUK de a cere executarea silita in baza contractului de credit.

In speta, debitorul a incheiat in anul 2007  un contract de credit de nevoi personale cu Piraeus Bank SA pentru o perioada de 10 ani, imprumut pe care acesta nu l-a mai putut rambursa la timp.

In 2012, banca a vandut creanta catre firma de recuperare Secapital, reprezentata de KRUK. Cu aceasta ocazie, debitorul a fost notificat despre cesiunea de creanta intervenita si i s-a comunicat scadenta anticipata a creditului.

Ulterior, in anul 2016, KRUK a trecut la executarea silita impotrva clientului nostru.

Impotriva executarii pornita de firma de recuperare, am depus contestatie la judecatoria din raza de domiciliu a debitorului si am solicitat instantei sa constate prescris dreptul la executare silita si, pe cale de consecinta, sa anuleze in intregime executarea.

In aceste circumstante, Judecatoria Sector 1 a admis contestatia la executare si, in consecinta, a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientului nostru.

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitorul  nu trebuie sa mai restituie nimic din datoria de 17.000 euro, reprezentand creditul restant, dobanzile si cheltuielile de executare.

KRUK nu a formulat apel, asa incat hotararea de anulare a executarii a devenit definitiva.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.