fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Un nou succes impotriva Kruk!

Debitorii care sunt executati silit de firmele de recuperare trebuie sa stie ca pot demara actiuni in instanta de anulare a executarilor ilegale pornite de acestea.

Intre motivele pentru care instantele de judecata pronunta anularea executarilor silite este prescriptia, recuperatorii incepand executarile silite, in majoritatea cazurilor, mult peste termenul de 3 ani prevazut de lege.

Anularea executarii in temeiul prescriptiei poate fi obtinuta doar daca debitorul depune contestatie in 15 zile de la data la care a aflat de inceperea executarii silite.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea conturilor bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Astfel am castigat un nou proces impotriva  Kruk Romania SRL. Hotararea judecatoreasca obtinuta de avocatii nostri pune firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera nimic dintr-o datorie de 28.659,85 lei, aceasta fiind ANULATA de instanta de judecata.

Judecatorul a anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientului nostru, constatand PRESCRIS dreptul Kruk Romania SRL de a cere executarea silita in baza contractului de credit.

In speta de fata, debitorul a incheiat in anul 2007  un contract de credit pentru nevoi personale cu Banca Comerciala Romana SA pe care nu l-a mai putut rambursa la timp.

Ulterior, in anul 2010, banca a procedat la cesionarea mai multor credite neperformante catre Secapital (reprezentata de mandatarul Kruk Romania SRL), printre care si contractul clientului nostru.

Totodata, mandatarul Kruk Romania SRL a notificat debitorul despre cesiunea de creanta intervenita si a declarat scadenta anticipata a creditului.

Sase ani mai tarziu, in 2016, mandatarul Kruk Romania SRL, a formulat cerere de executare silita impotriva debitorului.

Impotriva executarii pornita de firma de recuperare, am depus contestatie la judecatoria din raza de domiciliu a debitorului si am solicitat instantei sa constate prescris dreptul la executare silita si, pe cale de consecinta, sa anuleze in intregime executarea.

In aceste circumstante, Judecatoria Alexandria a admis contestatia la executare si, in consecinta, a dispus ANULAREA tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientului nostru.

jud-alex-1   jud-alex-2

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitorul nu trebuie sa mai restituie nimic din datorie si, in plus, recupereaza si cheltuielile de judecata ocazionate de desfasurarea procesului.

Kruk nu a formulat apel, asa incat hotararea judecatoriei de anulare a executarii silite a ramas definitiva.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

2 Raspunsuri

  1. Avatar
    silviu

    Buna seara am fost si eu executat silit dupa 9 ani de cand am facut credit , mi se face poprire pe salariu in prezent , ce se mai poate face pentru a anula aceasta poprire ??

    1. Iulia Blaja

      Daca mai sunteti in termen, trebuie sa depuneti contestatie la executare la judecatoria din raza domiciliului dvs si sa solicitati anularea executarii ca urmare a prescriptiei dreptului la executare silita.

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.