fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Kruk pierde un proces de 260.000 lei!

Kruk poate fi invins. Tot mai multi debitori care sunt executati silit de firmele de recuperare (Kruk, Secapital, EOS, Svea Ekonomi Cyprus, Credit Plus Gulf, Suport Colect etc.) incep sa-si cunoasca drepturile si demareaza actiuni in instanta de anulare a executarilor.

Intre motivele pentru care instantele de judecata pronunta anularea executarilor silite este prescriptia, recuperatorii incepand executarile silite, in majoritatea cazurilor, mult peste termenul de 3 ani prevazut de lege.

Biroul nostru de avocatura isi imbogateste palmaresul cu inca un succes impotriva  recuperatorilor de la Kruk.

Hotararea judecatoreasca definitiva pe care am obtinut-o pune firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera niciun leu dintr-o datorie de 261.688,94 lei, aceasta fiind desfiintata in totalitate de instanta.

Judecatorii au anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientilor nostri, constatand PRESCRIS dreptul Kruk de a cere executarea silita in baza contractului de credit.

Astfel, situatia de fata are in vedere perioada desfiintarii Corpului Executorilor Bancari, prin transformarea acestora in executori judecatoresti si sanctiunile pe care bancile le pot suferi ca urmare a neadaptarii la aceste schimbari majore.

In speta, debitorul a incheiat in anul 2008  un contract de credit cu Raiffeisen Bank SA pe care nu l-a mai putut rambursa la timp.

Avand in vedere ca acesta nu si-a respectat, la termenele convenite, obligatia de rambursare a creditului, asa cum si-a asumat prin contract, creditoarea Raiffeisen Bank SA a declarat scadenta anticipata a creditului si a declansat procedura de executare silita prin intermediul executorilor bancari.

Actele de executare in cadrul acestei proceduri au fost efectuate in perioada 2009 – 2011, executarea silita demarata fiind instrumentata de un executor bancar. Dosarul executional s-a inchis fara ca debitul sa fie recuperat.

Ulterior, in anul 2014, banca vinde creditul catre Kruk, iar aceasta incepe executarea silita impotriva garantilor in anul urmator, 2015.

Impotriva executarii pornita de firma de recuperare, am depus contestatie si am solicitat instantei sa constate prescris dreptul la executare silita si, pe cale de consecinta, sa anuleze in intregime executarea.

In aceste circumstante, Judecatoria Sector 5 a admis contestatia la executare si, in consecinta, a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva garantilor contestatori.

 

 

 

 

 

 

 

Apelul formulat de Kruk a fost respins de Tribunalul Bucuresti care a mentinut ca legala si temeinica hotararea Judecatoriei Sector 5 de anulare a executarii silite.

Aceasta inseamna ca debitorul si garantii scapa de toata datoria, nu trebuie sa mai restituie niciun leu din suma de  261.688,94 lei si, in plus, recupereaza suma poprita de executor pe durata procesului.

De asemenea, clientii nostri si-au recuperat si cheltuielile de judecata ocazionate de desfasurarea procesului..

  • Avocat Blaja Iulia, tel:0787.822.100

1 Raspuns

  1. Avatar
    Dan

    Eu una am castigat procesul cu kruk. Am avut un credit in franci elvetieni luat in 2007 si mi-a venit proprire la servici cu 22 000 de franci plus 7900 lei taxe nudecatoresti. I-am dat in judecata si am castigat procesul. Nu mai am nimic de platit si in plus mi-au dat si banii inapoi care mi i-a pus proprire. Creditul a fost prescris dupa 3 ani

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.