fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Executare pornita de Svea Ekonomi Cyprus Ltd, anulata!

Debitorii care se considera prejudiciati de executarile silite pornite de firmele de recuperare (Kruk, EOS, Credit Plus Gulf, Svea Ekonomi Cyprus etc.), cu incalcarea prevederilor legale, au posibilitatea formularii de contestatii in instanta prin care sa obtina anularea acestora.

Intre motivele pentru care instantele de judecata pronunta anularea executarilor silite este PRESCRIPTIA, recuperatorii incepand executarile silite, in majoritatea cazurilor, mult peste termenul de 3 ani prevazut de lege.

Astfel, am obtinut pentru clientul nostru o hotarare judecatoreasca favorabila impotriva  Svea Ekonomi Cyprus. Firma de recuperare a fost pusa in situatia de a nu mai recupera nimic din suma de 13.880,39 lei, reprezentand debit restant, dobanzi si cheltuielile de executare, acestea fiind ANULATE de instanta de judecata.

Judecatorii au anulat toate actele  de executare silita efectuate de executor impotriva debitorului, constatand PRESCRIS dreptul Svea Ekonomi Cyprus de a cere executarea silita in baza contractului de credit.

In speta, clientul nostru a incheiat in anul 2004  un contract de credit de nevoi personale cu HVB BANK ROMANIA SA pentru o perioada de 5 ani, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp.

Prin urmare, creditul a devenit scadent in 2009, prin implinirea termenului de 5 ani pentru care a fost incheiat.

Impotriva executarii pornita de firma de recuperare, am depus contestatie la judecatoria din raza de domiciliu a debitorului si am solicitat instantei sa constate prescris dreptul la executare silita si, pe cale de consecinta, sa anuleze in intregime executarea.

In aceste circumstante, Judecatoria Sector 6 a admis contestatia la executare si, in consecinta, a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientului nostru.

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitorul  nu trebuie sa mai restituie nimic din datoria de 13.880,39 lei, reprezentand creditul restant, dobanzile si cheltuielile de executare. De asemenea,clientul nostru si-a recuperat si cheltuielile de judecata ocazionate de desfasurarea procesului.

Firma de recuperare nu a formulat apel, astfel ca hotararea privind anularea executarii silite a ramas definitiva.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.