office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Anularea executarii OTP Faktoring pentru 108.500 CHF!

In majoritatea covarsitoare a dosarelor de care ne ocupam, am constatat ca executarile silite impotriva datornicilor sunt incepute mult peste termenul de 3 ani.

Legea prevede un termen limitat in care firmele de recuperare sau bancile pot trece la executarea silita in cazul in care clientii imprumutati nu-si achita obligatiile de rambursare a imprumuturilor de bunavoie.

Acest interval este limitat la 3 ani. Demararea executarii peste acest termen este sanctionata cu ANULAREA intregii proceduri de executare. Insa aceasta sanctiune nu opereaza din oficiu. Debitorul executat trebuie sa depuna contestatie la executare in care sa invoce aceasta incalcare a termenului.

Anularea executarii in temeiul prescriptiei dreptului la executare silita poate fi solicitata doar in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatea se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

Astfel am obtinut un succes remarcabil impotriva  OTP Faktoring. Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clientii nostrii, a pus firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera nimic dintr-o datorie de 108.500 CHF, reprezentand credit restant, dobanzi si cheltuieli de executare, aceasta fiind ANULATA in intregime de instanta de judecata.

Judecatorul a anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva debitorilor, constatand PRESCRIS dreptul OTP Faktoring de a cere executarea silita in baza contractului de credit.

In situatia de fata, clientii nostri au incheiat in anul 2008  un contract de credit pentru o perioada de 360 luni de la OTP Bank SA, imprumut pe care nu l-au mai putut rambursa la timp.

Din acest motiv, in 2013 banca a notificat acestora scadenta anticipata a intregului credit, debitorii fiind decazuti din beneficiul termenului de plata conform graficului de rambursare.

Potrivit legii, acesta este momentul inceperii termenului de prescriptie de 3 ani in care banca sau firma de recuperare poate proceda la executarea silita.

In acelasi an, OTP Bank SA a procedat la cesionarea mai multor credite neperformante catre OTP Faktoring, printre care si contractul clientilor nostri. Totodata, firma de recuperare a notificat acestora cesiunea de creanta intervenita.

Mai tarziu, in 2017, noul creditor, OTP Faktoring, formuleaza cerere de executare silita impotriva debitorilor prin poprirea conturilor bancare si a veniturilor din salariu. De asemenea, este demarata executarea silita a imobilului in care locuiesc.

In 15 zile de la data la care au fost instiintati de executor despre inceperea executarii, debitorii au depus contestatie la judecatoria din raza domiciliului lor si au solicitat instantei sa dispuna anularea intregii executari in temeiul prescriptiei.

In aceste circumstante, Judecatoria Sector 6 a admis contestatia la executare si, in consecinta, a dispus ANULAREA tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientilor nostri.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitorii nu trebuie sa mai restituie nimic din creditul restant, dobanzile si cheltuielile de executare in suma totala de 108.500 CHF si, in plus, recupereaza si costurile ocazionate de desfasurarea procesului.

De asemenea, OTP Faktoring este obligata sa restituie integral clientilor nostri intreaga suma poprita din salariu.

Totodata, instanta a dispus radierea din cartea funciara a somatiei imobiliare emisa de executorul judecatoresc pentru imobilul executat silit.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.