office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Fixarea primului termen de judecata!

Imediat ce constata ca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege pentru cererea de chemare in judecata, judecatorul dispune comunicarea acesteia catre parat, punandu-i-se in vedere ca are obligatia de a depune intampinare in termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare in judecata.

Intampinarea se comunica de indata reclamantului care este obligat sa depuna raspuns la intampinare in 10 zile de la comunicare. Paratul va lua cunostinta de raspunsul la intampinare de la dosarul cauzei.

In termen de 3 zile de la data depunerii raspunsului la intampinare, judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunand citarea partilor.

In cazul in care paratul nu a depus intampinare sau reclamantul nu a comunicat raspuns la intampinare, la data expirarii termenului corespunzator, judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunand citarea partilor.

Potrivit prevederilor Noului Cod de procedura civila, in procesele urgente termenele prevazute mai sus pot fi reduse de judecator in functie de circumstantele cauzei.

In cazul in care paratul domiciliaza in strainatate, judecatorul va fixa un termen mai indelungat, rezonabil, in raport cu imprejurarile cauzei.

Biroul nostru de avocatura ofera servicii juridice privind asistarea sau reprezentarea in fata instantelor de judecata.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.