fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Cat costa gazduirea sediului social al firmei?

Gazduirea sediului social al firmei se realizeaza la sediul profesional al unui avocat si este solutia ideala in cazul in care nu aveti la dispozitie un spatiu propriu sau inchiriat in care sa fie declarat sediul social.

Sediu social este elementul esential in jurul caruia firma poate dobandi o identiate juridica proprie si poate functiona in acord cu prevederile legale.

Aceasta posibilitate legala este prevazuta de Legea nr.51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat si presupune incheierea unui contract de asistenta juridica intre societatea comerciala si biroul de avocat in care este mentionat servicul oferit, respectiv gazduirea sediul social si perioada pentru care aceasta va avea sediul gazduit la avocat.

Gazduirea sediului social in se realizeaza pentru o perioada de maxim 1 an , fara posibilitate de prelungire.

Societatile comerciale pot folosi serviciul privind gazduirea sediului social atat la infiintarea firmei, dar si pe parcursul derularii activitatii, atunci cand asociatii hotarasc  schimbarea sediului social rapid si ieftin.

1. Intre avantajele gazduirii sediului social in este de mentionat rapiditatea intocmirii actelor. In mod obisnuit, potrivit prevederilor Legii nr.31/1990 privind societatile comerciale, pentru inregistrarea sediului social trebuie facuta dovada detinerii spatiului cu destinatie de sediu.

Pentru aceasta trebuie depuse la registrul comertului dovezi ale detinerii legale: contract de comodat, de inchiriere, contract de vanzare-cumparare, autorizare de construire, extras de carte funciara etc. Iar obtinerea si redactarea acestora necesita timp si resurse.

Ori, printre avantajele gazduirii sediului este faptul ca dovada o reprezinta contractul de asistenta juridica ce se incheie intre avocat si societatea in curs de inmatriculare.

2. In al doilea rand, intre avantajele gazduirii sediului este si faptul ca nu este necesar avizul asociatiei de proprietari si acordul vecinilor.

In cazul in care asociatii detin un spatiu propriu sau inchiriat intr-un bloc de locuinte, atunci trebuie depuse la registrul comertului, in vederea infiintarii firmei, avizul asociatiei de proprietari, dar si acordul vecinilor spatiului in care va functiona sediul.

3. Pe de alta parte, un alt avantaj este faptul ca la sediul profesional al avocatului poate functiona un numar nelimitat de sedii sociale.

In mod obisnuit, intr-un apartament inchiriat sau aflat in proprietatea asociatilor nu pot fi declarate mai multe firme decat numarul incaperilor acelui spatiu.

4. De asemenea, intre avantajele gazduirii sediului este faptul ca nu se inregistreaza la administratia financiara contractul de asistenta juridica ce dovedeste sediul social.

Asadar, optand pentru gazduirea sediului, asociatii nu mai trebuie sa inregistreze contractul de asistenta juridica la administratia financiara si nici sa solicite eliberarea adeverintei si certificatului mentionate mai sus.

5. Cel mai important aspect intre avantajele gazduirii sediului il reprezinta costurile reduse  comparativ cu inchirierea.

Cabinetul nostru de avocatura ofera serviciul de gazduire sediu social in Bucuresti, sector 3,  la pretul de 250 euro/an.

Societatile comerciale pot folosi serviciul privind gazduirea sediului social atat la infiintarea firmei, dar si atunci cand asociatii hotarasc  schimbarea sediului.

Pentru informatii, va rugam sa sunati la 0787.822.100 sau sa scrieti pe adresa office@iuliablaja.ro

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.