fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Cat costa prelungirea sediului social?

Prelungirea sediului social al firmei se impune in situatia in care contractul de inchiriere sau de comodat a fost incheiat pentru o durata limitata de timp, iar aceasta a expirat.

Inainte de expirarea contractului de comodat sau de inchiriere in baza carora a fost declarat si inregistrat sediul social al firmei, asociatii trebuie sa procedeze la incheierea unui act aditional.

Acesta va mentiona durata de timp pentru care se prelungeste contractul. In cazul in care la expirarea contractului de comodat sau de inchiriere, asociatii aleg sa nu le prelungeasca, atunci au optiunea schimbarii sediului social  la o alta adresa.

Potrivit prevederilor Legii nr.31/1990 privind societatile comerciale, pentru prelungirea sediului social al firmei trebuie urmata o procedura la registrul comertului.

Operatiunea se realizeaza in 5 zile de la data depunerii urmatoarelor acte:

1. cerere de depunere si mentionare acte (original),

2. actul aditional la contractul de comodat sau inchiriere (copie),

3. imputernicire speciala (in forma autentica), avocatiala sau delegatie pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale,

4. dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale.

Taxele care trebuie achitate la registrul comertului pentru prelungirea sediului social sunt de cca. 200 lei.

In cazul in care asociatii nu depun diligentele pentru prelungirea sediului social, firma va figura cu sediul social expirat. In aceasta situatie, registrul comertului va proceda la dizolvarea societatii comerciale, in conditiile legii.

Biroul nostru de avocatura ofera servicii juridice si informatii utile in ceea ce priveste redactarea actelor pentru infiintarea sau modificarea unei societati comerciale, cat si reprezentarea la registrul comertului.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

1 Raspuns

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.