fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Cum a scapat un debitor de executarea InvestCapital (Kruk) de 95.443,22 lei!

Mitul potrivit caruia bancile si firmele de recuperare sunt de neinvins a apus demult. Majoritatea covarsitoare a executarilor abuzive pornite de acestia sunt anulate cu succes in instanta, datornicii scapand astfel de datoriile impovaratoare. Conditia este ca debitorii sa le conteste. Nimeni in locul lor nu o poate face!

In situatia in care romanii care au contractat credite nu mai achita ratele potrivit graficului de rambursare, atunci bancile, firmele de recuperare sau IFN-urile pot demara procedura de executare silita impotriva acestora in vederea recuperarii imprumuturilor restante si a dobanzilor penalizatoare.

Datornicii care se afla in executare silita trebuie sa stie ca au la indemana o procedura foarte eficienta prin care pot contracara cu succes executarile nelegale.

Prin contestatia la executare acestia pot obtine anularea intregii proceduri de executare silita, iar consecinta este aceea ca nu trebuie sa mai restituie nimic din creditul restant, dobanzi si cheltuielile de executare si, in plus, isi salveaza bunurile de la executarea silita.

Contestatia se depune in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatile procedurii de executare silita se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

Prin actiunea in instanta denumita contestatie la executare, debitorul mentioneaza motivele de nulitate (inclusiv prescriptia) care sunt de natura sa atraga desfiintarea in totalitate a procedurii de executare silita.

Recuperatorii de la  InvestCapital (Kruk) persevereaza in executari silite nelegale, mizand si pe lipsa de reactie a debitorilor care, de cele mai multe ori, nu-si cunosc drepturile si devin astfel victime sigure ale abuzurilor.

Astfel, cotinuam seria proceselor castigate impotriva  InvestCapital (Kruk) . Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clienta noastra face ca aceasta sa nu mai restituie niciun ban din datoria de 95.443,22 lei, reprezentand debit restant, dobanzi si cheltuieli de executare, executarea silita abuziva fiind anulata in intregime de instanta de judecata.

Judecatorii au anulat toate actele  de executare efectuate de executorul judecatoresc impotriva debitoarei, constatand prescris dreptul firmei de recuperare de a cere executarea silita in baza contractului de credit.

Astfel, clienta noastru a incheiat in anul 2008 un contract de credit de nevoi personale pentru o perioada de 120 luni de la Piraeus Bank SA, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp, potrivit graficului de rambursare.

Ulterior, in anul 2016, banca a vandut succesiv creditul catre Kruk Romania SRL si, apoi, catre Investcapital. Mai tarziu, in 2018, Investcapital demareaza procedura de executare silita impotriva debitoarei.

Impotriva executarii abuzive pornita de firma de recuperare, am depus contestatie la judecatoria din raza de domiciliu a debitoarei, in care am solicitat instantei anularea intregii proceduri de executare silita pornita de recuperatori.

In aceste circumstante, Tribunalul Ilfov a admis contestatia si a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientei noastre.

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitoarea nu trebuie sa mai restituie niciun leu din datoria de 95.443,22 lei, reprezentand debit restant, dobanzi si cheltuieli de executare si, in plus, recupereaza si costurile ocazionate de desfasurarea procesului.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.