fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Executare abuziva AGIO pentru 122.466,85 lei, anulata de judecatori!

In situatia in care persoanele care au contractat credite nu mai achita ratele potrivit graficului de rambursare, atunci bancile, firmele de recuperare sau IFN-urile pot demara procedura de executare silita impotriva acestora in vederea recuperarii imprumuturilor restante si a dobanzilor penalizatoare.

Datornicii care se afla in executare silita trebuie sa stie ca au la indemana o procedura foarte eficienta prin care pot contracara cu succes executarile nelegale.

Prin contestatia la executare acestia pot obtine anularea intregii proceduri de executare silita, iar consecinta este aceea ca nu trebuie sa mai restituie nimic din creditul restant, dobanzi si cheltuielile de executare.

Contestatia se depune in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatile procedurii de executare silita se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

Prin actiunea in instanta denumita contestatie la executare, debitorul mentioneaza motivele de nulitate (inclusiv prescriptia) care sunt de natura sa atraga desfiintarea in totalitate a procedurii de executare silita.

Recuperatorii de la AGIO persevereaza in executari silite nelegale, mizand si pe lipsa de reactie a debitorilor care, de cele mai multe ori, nu-si cunosc drepturile si devin astfel victime sigure ale abuzurilor.

Astfel am castigat un nou proces impotriva  AGIO. Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clientul nostru face ca aceasta sa nu mai recupereze niciun ban din datoria de 122.466,85 lei, reprezentand debit restant, dobanzi si cheltuieli de executare, aceasta fiind anulata in intregime de instanta de judecata.

Judecatorul a anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva debitorului, constatand prescris dreptul firmei de recuperare de a cere executarea silita in baza contractului de credit.

Astfel, clientul nostru a incheiat in anul 2007 un contract de credit de nevoi personale pentru o perioada de 120 luni de la Banca Comerciala Romana SA, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp, potrivit graficului de rambursare.

Ulterior, in anul 2015, banca a vandut mai multor credite neperformante catre Kredyt Inkaso, iar in anul 2017 aceasta a cesionat mai departe catre AGIO.

Mai tarziu, in 2018, AGIO formuleaza cerere de executare silita impotriva debitorului.

Impotriva executarii pornita de firma de recuperare, am depus contestatie la judecatoria din raza de domiciliu a debitorului, in care am solicitat instantei anularea intregii proceduri de executare silita pornita de recuperatori.

In aceste circumstante, Judecatoria Cornetu a admis contestatia si a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientului nostru.

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitorul nu trebuie sa mai restituie nimic din suma de 122.466,85 lei, reprezentand debit restant, dobanzi si cheltuieli de executare si, in plus, recupereaza si costurile ocazionate de desfasurarea procesului. In plus, acesta si-a recuperat intreaga suma retinuta din salariu pe intreaga durata a procesului.

Apelul fomulat de AGIO a fost respins de Tribunalul Ilfov, asa incat hotararea judecatoreasca de anulare a executarii silite abuzive a recuperatorilor a ramas definitiva.

Pentru asistenta juridica si consultatii, va rugam sa sunati la 0787.822.100!

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.