fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Cum a scapat un debitor de executarea silita pentru 32.429,41 euro. Perimarea!

Debitorii care sunt urmariti de banci sau firmele de recuperare au posibilitatea de a obtine anularea executarii silite, invocand perimarea acesteia in situatia in care, din vina sa, creditorul (banca, firma de recuperare) a lasat sa treaca un termen mai lung de timp, peste 6 luni, fara ca sa se ocupe de procedura de executare.

Sanctiunea perimarii duce la desfiintarea intregii proceduri de executare silita, iar debitorul nu trebuie sa mai restitutie nimic din debitul restant, dobanzile si cheltuielile de executare.

Astfel am obtinut o noua anulare a executarii pornita de Investcapital Malta (Kruk) pe motiv de perimare. Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clientul nostru pune firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera nimic din datoria de 32.429,41 euro, reprezentand credit restant si dobanzi, aceasta fiind ANULATA in intregime de instanta de judecata.

Debitorul a contractat un credit de nevoi personale de la Piraeus Bank SA in anul 2008, pentru o perioada de 120 luni. Ulterior, pe parcursul derularii contractului, veniturile fluctuante l-au condus la imposibilitatea de a achita la scadenta ratele conform graficului de rambursare.

Drept urmare, in 2012, banca demareaza executarea silita impotriva acestuia, in toate formele prevazute de lege: poprire, executare mobiliara si imobiliara.

In cadrul procedurii, executorul a solicitat instantei incuviintarea executarii si a procedat la infiintarea popririi asupra veniturilor salariale si asupra disponibilitatilor din conturile bancare. De asemenea, a intocmit procese-verbale privind distribuirea sumelor rezultate din executare. Dupa aceste demersuri, efectuate pana in anul 2014, executarea a ramas in nelucrare ani de zile, aceasta perimandu-se de drept.

Abia in 2017, cand banca cesioneaza creanta catre Investcapital Malta (Kruk), executorul a reluat demersurile de executare silita.

In 15 zile calendaristice de la data comunicarii acestei masuri, debitorul a formulat contestatie la executare prin care a solicitat instantei anularea executarii silite pe motiv de perimare a executarii, urmare a lasarii in nelucrare a dosarului mai mult de 6 luni, astfel cum prevede Codul de procedura civila.

Judecatoria Sector 4 a constatat, pe buna dreptate, faptul ca de la momentul ultimului act de executare efectuat de executor in 2014 si pana la efectuarea unui nou act de executare, in 2017, au trecut 3 ani si, pe cale de consecinta, a dispus anularea in intregime a executarii ca urmare a perimarii de drept.

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitorul scapa de executarea silita si nu trebuie sa mai restituie nimic din suma de 32.429,41 euro, reprezentand debit restant, dobanzi si 8.732,51 lei cheltuielile de executare silita.

In plus, clientul nostru isi recupereaza si cheltuielile de judecata ocazionate de desfasurarea procesului.

Recursul formulat de firma de recuperare a fost respins de Tribunalul Bucuresti, asa incat hotararea de anulare a executarii a devenit definitiva.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

4 Raspunsuri

  1. Elena

    Bună ziua.
    Elena mă numesc. Și eu am o poprire prin kruk. Și nu stiu cât de ok sunt făcute toate cele. Am făcut un credit în 2008 în valoare de 4000 euro și ei mă pun sa plătesc 3660 euro acum plus cheltuieli de judecata.
    Am plătit mai bine de 1 an prin poprire însă restânga nu si-a schimbat valoarea pt ca au virat banii la ei pt cheltuieli.
    Am plătit pina în 2013. Am rămas fără job. Și mă trezesc acum cu poprirea făcută.
    Am acte. Am tot.
    Nu știu cui sa mă adresez sa vedem cât de corecți sunt .
    Mulțumesc

  2. Stefan Muresan

    numele meu e Cristian Muresan , am un prieten care a luat un imprumut in 2003 sau 2004, de la o banca, a platit 1 an , apoi a ramas fara job, si nu a mai putut plati imprumutul, (imprumut care avea scadenta in 2008 sau 2009). In 2018, s-a trezit cu salariu , proprit pentru datorie fara sa fie instiintat ! vroiam sa va intreb daca nu cumva datoria s-a prescris, trecand 10 ani de zile, fara ca el sa primeasca , nici o somatie sau act e in care sa fie anuntat de poprire!?

    1. Prescriptia nu opereaza din oficiu. Trebuie invocata printr-o contestatie care trebuie depusa la judecatorie in 15 zile calendaristice de la data la care debitorul a primit acasa instiintare de incepere a executarii de la un executor judecatoresc.

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.