fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

KRUK pierde un nou proces de 44.344,43 lei la Judecatoria Buftea!

Legea prevede un termen limitat, de 3 ani, in care firmele de recuperare sau bancile pot trece la executarea silita in cazul in care clientii imprumutati nu-si achita obligatiile de rambursare a creditelor de bunavoie.

Demararea executarii peste acest termen este sanctionata cu ANULAREA intregii proceduri de executare. Insa aceasta sanctiune nu opereaza din oficiu. Debitorul executat trebuie sa depuna contestatie la executare in care sa invoce aceasta incalcare a termenului.

Anularea executarii in temeiul prescriptiei dreptului la executare silita poate fi solicitata doar in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatea se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

In cazul in care contestatia este depusa peste termenul legal de 15 zile, atunci aceasta va fi respinsa de judecator ca tardiv formulata, iar procedura de executare isi va urma cursul.

Astfel am castigat un nou proces impotriva  KRUK la Judecatoria Buftea. Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clientul nostru pune firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera niciun leu dintr-o datorie de 44.344,43 lei, reprezentand credit restant, dobanzi si cheltuieli de executare, aceasta fiind ANULATA in intregime de instanta de judecata.

Judecatorul a anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva debitorului, constatand PRESCRIS dreptul firmei de recuperare de a cere executarea silita in baza contractului de credit.

In situatia de fata, clientul nostru a incheiat in anul 2010  un contract de credit de nevoi personale de pentru o perioada de 6 ani de la ING BANK SA, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp.

Ca urmare a neplatii ratelor, banca a procedat la rezilierea contractului si declararea scadentei anticipate.

Ulterior, in anul 2015, aceasta a cesionat mai multor credite neperformante catre KRUK, printre care si contractul debitorului. Mai tarziu, in 2017, KRUK formuleaza cerere de executare silita impotriva clientului nostru.

In 15 zile de la data la care a primit acasa instiintatarea privind inceperea executarii, debitorul a depus contestatie la judecatoria din raza domiciliului si a solicitat instantei sa dispuna anularea intregii executari in temeiul prescriptiei.

Astfel ca, Judecatoria Buftea a admis contestatia la executare pe care am formulat-o si, in consecinta, a dispus ANULAREA tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientului nostru.

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitorul nu trebuie sa mai restituie nimic din datoria de 44.344,43 lei, reprezentand credit restant, dobanzi si cheltuielile de executare.

Totodata, acesta isi recupereaza si cheltuielile ocazionate de desfasurarea procesului.

Prin urmare, debitorii se pot apara legal impotriva executarilor abuzive, formuland contestatie la executare.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.