fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Cum a scapat un debitor de executarea Cetelem IFN pentru datoria de 172.168,53 lei!

Debitorii care sunt executati silit de banci sau de firmele de recuperare (Kruk, Secapital, EOS, Credit Plus Gulf, Otp Faktoring etc.) au dreptul legal de a se apara prin formularea de actiuni in instanta prin care sa obtina anularea executarilor silite abuzive, efectuate cu incalcarea legii.

In termen de 15 zile calendaristice de la data la care au aflat de inceperea executarii, debitorii pot depune contestatie la executare prin care solicita instantei sa constate anularea intregii proceduri de executare silita.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Astfel am obtinut hotararea judecatoreasca de anulare a intregii proceduri de executare silita care a pus Cetelem IFN SA in situatia de a nu mai recupera nimic din datoria de 172.168,53 lei, reprezentand credit restant, dobanzi si cheltuielile de executare.

In speta de fata, debitoarea a incheiat in anul 2014 un contract de credit de nevoi personale cu Cetelem IFN SA, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp.

Motiv pentru care, in 2015, aceasta demareaza procedura de executare impotriva clientei noastre.

In 15 zile de la data la care aceasta a primit acasa instiintarea privind inceperea executarii, am depus contestatie la judecatoria din raza domiciliului acesteia prin care am aratat instantei toate neregularitatile si am solicitat, pe cale de consecinta, anularea intregii proceduri.

In aceste conditii, Judecatoria Campulung a admis contestatia la executare pe care am formulat-o si a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientei noastre.

 

 

 

 

 

 

 

Consecinta admiterii contestatiei si a anularii intregii proceduri este aceea ca debitoarea nu trebuie sa mai restituie niciun leu din datoria de 172.168,53 lei, reprezentand credit restant, dobanzi si cheltuielile de executare.

De asemenea, Cetelem IFN SA a fost obligata sa restituie clientei noastre inclusiv cheltuielile de judecata prilejuite de solutionarea contestatiei.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.