fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Cum am anulat in instanta o executare BCR pentru 48.397,87 euro!

Datornicii care se afla in executare silita trebuie sa stie ca au la indemana o procedura foarte eficienta prin care pot contracara cu succes executarile nelegale.

Prin contestatia la executare acestia pot obtine anularea intregii proceduri de executare silita, iar consecinta este aceea ca nu trebuie sa mai restituie nimic din creditul restant, dobanzi si cheltuielile de executare.

Atat bancile, cat si firmele de recuperare persevereaza in executari silite nelegale, mizand, in buna masura, si pe lipsa de reactie a debitorilor care, de cele mai multe ori, nu-si cunosc drepturile si devin astfel victime sigure ale abuzurilor.

Știți că sunteți executat silit atunci când primiți de la executorul judecătoresc o somație prin care vi se cere să plătiți suma restantă până la o anumită dată, la care veți găsi atașată încheierea de încuviințare a executării silite dispusă de judecătorie și contractul de credit în baza căruia a început executarea.

Aveți la dispoziție doar 15 zile de la data la care ați luat cunoștință de existența executării silite, prin primirea somației sau a încheierii de încuviințare a executării silite, prin înființarea popririi sau pe altă cale. După trecerea acestui termen, orice acțiune în instanță va fi respinsă ca tardivă, chiar dacă aveți motive întemeiate pentru a contesta executarea silită.

Odata pierdut acest termen, neregularitatile procedurii de executare silita se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

Prin actiunea in instanta denumita contestatie la executare, debitorul mentioneaza motivele de nulitate (inclusiv prescriptia) care sunt de natura sa atraga desfiintarea in totalitate a procedurii de executare silita.

Astfel am anulat o noua executare abuziva pornita de  BCR la Judecatoria Buftea. Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clientii nostri pune banca in situatia de a nu mai recupera niciun ban din datoria de 48.397,87 euro, reprezentand credit restant, dobanzi si 9.858,32 lei cheltuieli de executare, aceasta fiind desfiintata in intregime de instanta de judecata.

Judecatorul a anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva debitorilor, consecinta fiind ca acestia scapa de plata creditului restant, a dobanzilor si a cheltuielor de judecata.

In situatia de fata, clientii nostri a incheiat in anul 2012 un contract de credit de la BCR pentru o perioada de 5 ani, imprumut pe care nu l-au mai putut rambursa la timp.

Asa incat, banca a intreprins demersuri sustinute de recuperare pe cale amiabila a creditului restant, comunicand debitorilor somatii si notificari de plata.

Avand in vedere ca acestea au ramas fara rezultat, in anul 2018, banca a demarat procedura de executare silita impotriva clientilor nostri prin poprirea veniturilor salariale si scoaterea la vanzare a imobilului in care locuiau.

In 15 zile de la data la care au fost instiintati de executor despre inceperea executarii, debitorii ne-au solicitat asistenta juridica pentru sustinerea procesului impotriva executarii silite pornita de banca.

Astfel ca, am redactat si depus contestatia la judecatoria din raza domiciliului acestora, aratand judecatorului motivele care, in opinia noastra, erau de natura sa atraga anularea executarii silite abuzive.

In aceasta situatie, Judecatoria Buftea a admis contestatia la executare si, in consecinta, a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientilor nostri.

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitorii nu trebuie sa mai restituie nimic din datoria de 48.397,87 euro, reprezentand credit restant, dobanzi si 9.858,32 lei cheltuielile de executare. 

Apelul depus de BCR a fost respins de Tribunalul Ilfov, asa incat hotararea judecatoreasca de anulare a executarii a ramas definitiva.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.