fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Cum pot scapa debitorii de executarea AGIO WIERZYTELNOSCI PLUS!

In majoritatea dosarelor de care ne ocupam, am constatat ca executarile silite impotriva datornicilor sunt incepute mult peste termenul de 3 ani.

Legea prevede un termen limitat in care firmele de recuperare sau bancile pot trece la executarea silita in cazul in care clientii imprumutati nu-si achita obligatiile de rambursare a imprumuturilor de bunavoie.

Acest termen este de 3 ani. Demararea executarii peste acest termen este sanctionata cu ANULAREA intregii proceduri de executare. Insa aceasta sanctiune nu opereaza din oficiu. Debitorul executat trebuie sa depuna contestatie la executare in care sa invoce aceasta incalcare a termenului.

Anularea executarii in temeiul prescriptiei dreptului la executare silita poate fi solicitata doar in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatea se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

In cazul in care contestatia este depusa peste termenul legal de 15 zile, atunci aceasta va fi respinsa de judecator ca tardiv formulata, iar procedura de executare isi va urma cursul.

Astfel am castigat un nou proces impotriva  AGIO WIERZYTELNOSCI PLUS. Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clienta noastra a pus firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera nimic dintr-o datorie de 8.452,88 lei, reprezentand debit restant, dobanzi si cheltuieli de executare, aceasta fiind ANULATA in intregime de instanta de judecata.

Judecatorul a anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva debitoarei, constatand PRESCRIS dreptul firmei de recuperare de a cere executarea silita in baza contractului de credit.

In speta de fata, clienta nostra a incheiat in anul 2008  un contract de credit de nevoi personale pentru o perioada de 120 luni de la Banca Comerciala Romana SA, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp.

Ulterior, in anul 2013, banca a procedat la cesionarea mai multor credite neperformante catre AGIO WIERZYTELNOSCI PLUS, printre care si contractul debitoarei.

Totodata, firma de recuperare a notificat-o despre cesiunea de creanta intervenita si a declarat scadenta anticipata a creditului.

Mai tarziu, in 2017, AGIO WIERZYTELNOSCI PLUS formuleaza cerere de executare silita impotriva debitoarei.

Impotriva executarii pornita de firma de recuperare, am depus contestatie la judecatoria din raza de domiciliu a debitoarei, in care am solicitat instantei sa constate prescris dreptul la executare si sa pronunte, pe cale de consecinta, anularea intregii proceduri.

In aceste circumstante, Judecatoria Sector 3 a admis contestatia si a dispus ANULAREA tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientei noastre.

Aceasta inseamna ca debitoarea nu trebuie sa mai restituie nimic din datorie, dobanzi si cheltuielile de executare si, in plus, recupereaza si costurile ocazionate de desfasurarea procesului.

AGIO WIERZYTELNOSCI PLUS nu a formulat apel, asa incat hotararea judecatoriei de anulare a executarii silite a ramas definitiva.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

5 Raspunsuri

  1. Iulia Blaja

   Gasiti mai multe articole despre procese castigate la categoria “executare silita” din site; am obtinut solutie favorabila in toate contestatiile in care am solicitat anularea executarii in temeiul prescriptiri dreptului la executare silita.

 1. Avatar
  mioara

  Buna ziua
  Va rog sa ma ajutati cu un sfat am avut o poprire pe pensie suma nu a fost mare , mai mare au fost cheltuelile de executorului. Mi s-au oprit mai mult decat hatatrarea judecatoreasca cu 380 de lei, ultima rata a fost in octombrie. Cum pot intra in posesia lor ?
  Mentionez ca am facut cerere am trimis+o recomandat, am sunat de nenumarate ori si multe email. Raspunsul a fost ca au multe plati de facut.
  Multumesc si va doresc putere de munca si multa sanatate.

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.