office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Executare KRUK pentru 30.000 lei, anulata!

In majoritatea covarsitoare a dosarelor de care ne ocupam, am constatat ca executarile silite impotriva datornicilor sunt incepute mult peste termenul de 3 ani.

Legea prevede un termen limitat in care firmele de recuperare sau bancile pot trece la executarea silita in cazul in care clientii imprumutati nu-si achita obligatiile de rambursare a imprumuturilor de bunavoie.

Acest interval este limitat la 3 ani. Demararea executarii peste acest termen este sanctionata cu ANULAREA intregii proceduri de executare. Insa aceasta sanctiune nu opereaza din oficiu. Debitorul executat trebuie sa depuna contestatie la executare in care sa invoce aceasta incalcare a termenului.

Anularea executarii in temeiul prescriptiei dreptului la executare silita poate fi solicitata doar in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatea se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

Astfel am castigat un nou proces impotriva  KRUK. Hotararea judecatoreasca obtinuta de avocatii nostri a pus firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera nimic dintr-o datorie de 30.321,52 lei, reprezentand debit restant, dobanzi si cheltuieli de executare, aceasta fiind ANULATA in intregime de instanta de judecata.

Judecatorul a anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientului nostru, constatand PRESCRIS dreptul KRUK de a cere executarea silita in baza contractului de credit.

In speta de fata, debitorul a incheiat in anul 2006  un contract de credit de nevoi personale pentru o perioada de 120 luni de la Banca Comerciala Romana SA, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp.

Ulterior, in anul 2013, banca a procedat la cesionarea mai multor credite neperformante catre KRUK printre care si contractul clientului nostru.

Totodata, firma de recuperare a notificat debitorul la data de 05.11.2013 despre cesiunea de creanta intervenita si a declarat scadenta anticipata a creditului.

Mai tarziu, in 14.12.2016, KRUK formuleaza cerere de executare silita impotriva debitorului.

Impotriva executarii pornita de firma de recuperare, am depus contestatie la judecatoria din raza de domiciliu a debitorului si am solicitat instantei sa constate prescris dreptul la executare silita si, pe cale de consecinta, sa anuleze in intregime executarea.

In aceste circumstante, Judecatoria Sector 6 a admis contestatia si a dispus ANULAREA tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientului nostru.

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitorul nu trebuie sa mai restituie nimic din datorie, dobanzi si cheltuielile de executare si, in plus, recupereaza si costurile ocazionate de desfasurarea procesului.

KRUK nu a formulat apel, asa incat hotararea judecatoriei de anulare a executarii silite a ramas definitiva.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

2 Raspunsuri

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.