fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Cum se anulează executările vechi? Perimarea!

Debitorii care sunt urmariti de banci sau firmele de recuperare au posibilitatea de a obtine anularea executarii silite, invocand perimarea acesteia in situatia in care, din vina sa, creditorul (banca, firma de recuperare) a lasat sa treaca un termen mai lung de timp, peste 6 luni, fara ca sa se ocupe de procedura de executare.

Sanctiunea perimarii duce la desfiintarea intregii proceduri de executare silita, iar debitorul nu trebuie sa mai restitutie nimic din debitul restant, dobanzile si cheltuielile de executare.

Astfel am reusit anularea executarii efectuata de InvestCapital, pe motiv de perimare. Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clientul nostru pune recuperatorii in situatia de a nu mai incasa nimic din datoria de 8.715,91 euro, reprezentand dobanzi penalizatoare, aceasta fiind anulata in intregime de instanta de judecata.

Debitorul a contractat un credit de nevoi personale de la Piraeus Bank in anul 2007, pentru o perioada de 10 ani. Ulterior, pe parcursul derularii contractului, veniturile fluctuante l-au condus la imposibilitatea de a achita la scadenta ratele conform graficului de rambursare.

Drept urmare, in 2012, banca demareaza executarea silita impotriva acestuia prin poprirea veniturilor salariale.

Poprirea a curs neintrerupt pana in anul 2019, cand a fost acoperita intreaga datorie pentru care fusese inceputa executarea.

Executorul nu a trecut la incetarea executarii, ci a lasat dosarul in nelucrare pana in 2021, cand a reluat demersurile de executare silita, prin comunicarea unei noi adrese de poprire pentru datoria actualizata cu dobanzile penalizatoare in cuantum de 8.715,91 euro.

In 15 zile calendaristice de la data comunicarii acestei masuri, am depus contestatie la executare prin care am solicitat instantei anularea executarii silite pe motiv de perimare a executarii, urmare a lasarii in nelucrare a dosarului mai mult de 6 luni.

Judecatoria Sector 3 Bucuresti ne-a dat dreptate, a admis contestatia, a constatat intervenita perimarea si a dispus anularea in intregime a executarii ca urmare a perimarii de drept.

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitorul a scapat de executarea silita, dar si de datoria de 8.715,91 euro, reprezentand dobanzi penalizatoare si cheltuielile de executare silita.

In plus, si-a recuperat sumele poprite din salariu si cheltuielile ocazionate de desfasurarea procesului.

InvestCapital nu a depus recurs, asa incat hotararea judecatoreasca privind anularea executarii silite in temeiul perimarii, a ramas definitiva.

Avocat Blaja Iulia, tel: 0787.822.100, email: office@iuliablaja.ro

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.