fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Datorie Investcapital 56.925,98 lei, „rasă” in instantă!!

Executarile silite abuzive pornite de recuperatorii de la InvestCapital pot fi desfiintate legal la judecătorie, ceea ce inseamna ca debitorii scapa atat de de datorie, cat si de poprire.

In cazul pe care il prezentam in cele ce urmeaza, debitorul, clientul nostru, a contractat un imprumut pentru nevoi personale de la Banca Comercială Română, in anul 2014 pentru 5 ani.

Pentru ca nu reusit plata ratelor la scadenta, potrivit graficului de rambursare, banca a trecut la executarea silita in anul 2018, moment in care acesta a depus o contestatie la judecatorie prin care a solicitat anularea executarii, insa aceasta a fost respinsa de instanta de judecata.

Drept care, executarea a continuat si, pe parcursul acesteia, banca a cesionat (vândut) datoria rezultata din contractul de credit catre recuperatorii de la Investcapital.

Acestia au continuat executarea inceputa de BCR, sens in care au depus la dosarul de executare o cerere prin care au solicitat ca virarea sumelor rezultate din executarea silita  să fie efectuata în contul acestora, urmare a încheierii contractului de cesiune cu banca.

De indata ce i s-a comunicat cesiunea dintre banca si recuperatori, debitorul a depus o noua contestatie la executare, insa si aceasta a fost respinsa.

In faza de apel, debitorul ne-a contactat cu solicitarea de a prelua dosarul, reusind astfel sa intoarcem soarta procesului in favoarea clientului nostru.

In aparare, am aratat ca executarea silita a fost solicitata de o persoana fara calitate de reprezentant convenţional
al INVESTCAPITAL. Potrivit legii, procedura de executare poate porni numai la cererea creditorului, personal sau prin reprezentant legal sau convenţional,

In acest sens, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie, Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept a a pronunţat Decizia nr.19/2018, arătând că reprezentarea convențională a persoanei juridice nu se poate face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul acesteia din urmă.

Ca urmare a constatării lipsei dovezii calităţii de reprezentant a cesionarei INVESTCAPITAL, instanta ne-a dat dreptate si a reţinut că sunt lovite de nulitate toate actele de executare facute de executorul judecatoresc, la solicitarea recuperatorilor.

Urmarea castigarii apelului, a fost anulata in totalitate executarea continuata de recuperatorii de la INVESTCAPITAL, ceeace inseamna ca debitorul, clientul nostru, a scapat de executarea silita si de datorie, 56.925,98 lei.

 

 

 

 

 

 

 

Informați-vă si acționați!

Detalii si informatii despre procedura contestarii executarilor silite, despre  procesele castigate impotriva bancilor si recuperatorilor, dar si extrase din hotararile judecatoresti, puteti gasi de pagina noastra de facebook, dar si pe site-ul www.iuliablaja.ro

Avocat Blaja Iulia, tel: 0787.822.100, email: office@iuliablaja.ro

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.