fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Executare Serraghis de 96.166,97 lei, desfiintata la judecatorie!

Firmele de recuperare (Serraghis, InvestCapital, Kredyt Inkaso, Kruk, EOS, Agio etc) procedeaza la executarea silita a datornicilor in momentul in care acestia nu-si mai ramburseaza imprumuturile de buna voie.

Executarea silita consta in poprirea (blocarea) conturilor bancare si a salariilor/pensiilor, inclusiv scoaterea la vanzare a imobilelor aflate in proprietatea debitorilor (casa, teren etc), sechestrarea si vanzarea autoturismelor.

Si in cazul contractelor de credit de nevoi personale, negarantate cu ipoteca, recuperatorii pot executa silit casa ori terenul debitorului, inclusiv masina, in vederea recuperarii datoriei.

Toti cei care sunt intr-o asemenea situatie, in care se asteapta sa fie executati silit ori sunt deja executati, trebuie sa stie ca au posibilitatea legala de a se apara printr-o actiune numita contestatie la executare

Când se depune contestația la judecătorie?

Prin contestatie puteti obtine desfiintarea intregii proceduri de executare silita, iar consecinta este aceea ca scapati de executare, dar si de obligatia de restituire a imprumutului restant, a dobanzilor si a cheltuielilor de executare.

Contestatia se depune in termen de 15 zile calendaristice de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatile procedurii de executare silita se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

In cazul in care primiti acasa, la cutia postala, acte/somatii de la executorul judecatoresc ori mail/sms de la banca prin care sunteti instiintati despre infiintarea popririi si nu stiti cum trebuie sa procedati pentru depunerea contestatiei, contactati un avocat specializat in executari silite pentru asistenta.

Recuperatorii persevereaza in executari silite abuzive, mizand si pe lipsa de reactie a debitorilor care, de cele mai multe ori, nu-si cunosc drepturile si devin astfel victime sigure ale abuzurilor.

Cum am câstigat acest proces?

Clienta noastra a facut un credit in anul 2008 la Unicredit Tiriac Bank pentru 10 ani. Urmare a neplatii ratelor, in anul 2012 banca a declarat scadenta anticipata a contractului de imprumut.

Ulterior, creditul a fost vandut succesiv catre Stattford Credit si, apoi, catre Serraghis Loan Management.

In anul 2021, recuperatorii de la Serraghis Loan Management. au demarat executarea silita pentru plata sumei de 96.166,97 lei, reprezentand debit, dobanzi si  cheltuieli de executare.

Debitoarea s-a informat despre drepturile pe care le are, ne-a contactat si am depus contestatie in termenul legal de 15 zile la judecatorie, mentionand motivele pentru care executarea este nelegala.

Judecatorii ne-au dat dreptate, au anulat executarea pornita de recuperatori si, astfel, am castigat procesul ceeace inseamna ca debitoarea, clienta noastra, a scapat de executarea silita si de datoria de 96.166,97 lei.

In plus, aceasta si-a recuperat si cheltuielile prilejuite de desfasurarea procesului.

Recuperatorii nu au depus apel, asa incat hotararea pronuntata de Judecatoria Buftea in anul 2022 a ramas definitiva.

 

 

 

 

 

 

 

Informați-vă si acționați!

Detalii si informatii despre procedura contestarii executarilor silite, despre  procesele castigate impotriva bancilor si recuperatorilor, dar si extrase din hotararile judecatoresti, puteti gasi de pagina noastra de facebook, dar si pe site-ul www.iuliablaja.ro

Avocat Blaja Iulia, tel: 0787.822.100, email: office@iuliablaja.ro

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.