fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Executare OTP Faktoring de 174.436,23 CHF, anulata definitiv de instanta!

Recuperatorii de la OTP Faktoring persevereaza in executari silite nelegale, mizand, in buna masura, si pe lipsa de reactie a debitorilor care, de cele mai multe ori, nu-si cunosc drepturile si devin astfel victime sigure ale abuzurilor.

Datornicii care se afla in executare silita trebuie sa stie ca au la indemana o procedura foarte eficienta prin care pot contracara cu succes executarile nelegale.

Prin contestatia la executare acestia pot obtine anularea intregii proceduri de executare silita, iar consecinta este aceea ca nu trebuie sa mai restituie nimic din creditul restant, dobanzi si cheltuielile de executare.

Contestatia se depune in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatile procedurii de executare silita se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

Prin actiunea in instanta denumita contestatie la executare, debitorul mentioneaza motivele de nulitate (inclusiv prescriptia) care sunt de natura sa atraga desfiintarea in totalitate a procedurii de executare silita.

Astfel am anulat o noua executare abuziva pornita de  OTP Faktoring la Judecatoria Sector 5 Bucuresti. Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clientul nostru pune firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera niciun ban din datoria de 174.436,23 CHF, reprezentand credit restant, dobanzi si 15.056,49 lei cheltuieli de executare, aceasta fiind desfiintata in intregime de instanta de judecata.

Judecatorul a anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva debitorului, consecinta fiind ca acesta scapa de plata creditului restant, a dobanzilor si a cheltuielor de judecata.

In situatia de fata, clientul nostru a incheiat in anul 2008 un contract de credit ipotecar de la OTP Bank Romania SA pentru o perioada de 10 ani, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp.

Mai tarziu, banca a vandut creanta rezulata din contractul de credit catre recuperatorii de la OTP Faktoring. Astfel ca, in anul 2018, acestia au demarat procedura de executare silita impotriva clientului nostru.

In 15 zile de la data la care a fost instiintat de executor despre inceperea executarii, debitorului ne-a solicitat asistenta juridica pentru sustinerea procesului impotriva recuperatorilor de la OTP Faktoring.

Astfel ca, am redactat si depus contestatia la judecatoria din raza domiciliului acestuia, aratand judecatorului motivele care, in opinia noastra, erau de natura sa atraga anularea executarii silite abuzive.

In aceasta situatie, Judecatoria Sector 5 Bucuresti a admis contestatia la executare si, in consecinta, a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientului nostru.

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitorul nu trebuie sa mai restituie nimic din datoria de 174.436,23 CHF, reprezentand credit restant, dobanzi si 15.056,49 lei cheltuielile de executare. De asemenea, clientul nostru recupereaza de la OTP Faktoring sumele poprite pe durata procesului.

Apelul depus de recuperatori a fost respins de Tribunalul Bucuresti, asa incat hotararea judecatoreasca de anulare a executarii a ramas definitiva.

Pentru asistenta juridica si consultatii, va rugam sa sunati la 0787.822.100!

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.