fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

INVESTCAPITAL (KRUK) pierde un nou proces de 12.088,24 euro!

Recuperatorii de la InvestCapital (Kruk) persevereaza in executari silite nelegale, mizand, in buna masura, si pe lipsa de reactie a debitorilor care, de cele mai multe ori, nu-si cunosc drepturile si devin astfel victime sigure ale abuzurilor.

Datornicii care se afla in executare silita trebuie sa stie ca au la indemana o procedura foarte eficienta prin care pot contracara cu succes executarile nelegale.

Prin contestatia la executare acestia pot obtine anularea intregii proceduri de executare silita, iar consecinta este aceea ca nu trebuie sa mai restituie nimic din creditul restant, dobanzi si cheltuielile de executare.

Contestatia se depune in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatile procedurii de executare silita pornita de InvestCapital (Kruk) se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

Prin actiunea in instanta denumita contestatie la executare, debitorul mentioneaza motivele de nulitate (inclusiv prescriptia) care sunt de natura sa atraga desfiintarea in totalitate a procedurii de executare silita.

Astfel am anulat o noua executare abuziva pornita de  InvestCapital (Kruk) la Judecatoria Sector 5 Bucuresti. Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clientul nostru pune firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera nimic din datoria de 12.088,24 euro, reprezentand credit restant, dobanzi si 6.571,91 lei cheltuieli de executare, aceasta fiind anulata in intregime de instanta de judecata.

Judecatorul a anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva debitorului, constatand prescris dreptul firmei de recuperare de a cere executarea silita in baza contractului de credit.

In situatia de fata, clientul nostru a incheiat in anul 2008  un contract de credit de la Piraeus Bank SA pentru o perioada de 10 ani, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp.

Mai tarziu, banca a vandut, succesiv, creanta rezulata din contractul de credit catre Garanta Asigurari SA si apoi catre recuperatorii de la Investcapital Ltd.

Astfel ca, in anul 2018, acestia au demarat procedura de executare silita impotriva clientului nostru.

In 15 zile de la data la care a fost instiintat de executor despre inceperea executarii, debitorului ne-a solicitat asistenta juridica pentru sustinerea procesului impotriva InvestCapital (Kruk).

Astfel ca, am redactat si depus contestatia la judecatoria din raza domiciliului acestuia, solicitand instantei sa dispuna anularea intregii executari in temeiul prescriptiei.

In aceasta situatie, Judecatoria Sector 5 Bucuresti a admis contestatia la executare si, in consecinta, a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientului nostru.

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitorul nu trebuie sa mai restituie nimic din datoria de 12.088,24 euro, reprezentand credit restant, dobanzi si 6.571,91 lei cheltuielile de executare. De asemenea, clientul nostru recupereaza de la InvestCapital (Kruk) cheltuielile ocazionate de desfasurarea procesului.

InvestCapital (Kruk) nu a depus apel, asa incat hotararea judecatoreasca de anulare a executarii a ramas definitiva.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.