fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

O noua executare InvestCapital (Kruk) de 9.728,67 euro, desfiintata de judecatori!

Recuperatorii de la InvestCapital (Kruk) persevereaza in executari silite nelegale, mizand si pe lipsa de reactie a debitorilor care, de cele mai multe ori, nu-si cunosc drepturile si devin astfel victime sigure ale abuzurilor.

Datornicii care se afla in executare silita trebuie sa stie ca au la indemana o procedura foarte eficienta prin care pot contracara cu succes executarile nelegale.

Prin contestatia la executare acestia pot obtine anularea intregii proceduri de executare silita, iar consecinta este aceea ca nu trebuie sa mai restituie nimic din creditul restant, dobanzi si cheltuielile de executare.

Contestatia se depune in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatile procedurii de executare silita se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

Prin actiunea in instanta denumita contestatie la executare, debitorul mentioneaza motivele de nulitate (inclusiv prescriptia) care sunt de natura sa atraga desfiintarea in totalitate a procedurii de executare silita.

Astfel am anulat o noua executare abuziva pornita de  InvestCapital (Kruk) la Judecatoria Sector 6 Bucuresti. Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clienta noastra pune firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera niciun ban din datoria de 9.728,67 euro, reprezentand credit restant, dobanzi si 5.881,64 lei cheltuieli de executare, aceasta fiind desfiintata in intregime de instanta de judecata.

Judecatorul a anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva debitoarei, consecinta fiind ca aceasta scapa de plata creditului restant, a dobanzilor si a cheltuielor de judecata.

In situatia de fata, clienta noastra a incheiat in anul 2007 un contract de credit ipotecar de la Piraeus Bank SA pentru o perioada de 10 ani, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp.

Mai tarziu, banca a vandut creanta rezulata din contractul de credit catre recuperatorii de la InvestCapital (Kruk). Astfel ca, in anul 2019, acestia au demarat procedura de executare silita impotriva clientei noastre.

In 15 zile de la data la care a fost instiintat de executor despre inceperea executarii, debitoarea ne-a solicitat asistenta juridica pentru sustinerea procesului impotriva recuperatorilor de la InvestCapital (Kruk).

Astfel ca, am redactat si depus contestatia la judecatoria din raza domiciliului acestuia, aratand judecatorului motivele care, in opinia noastra, erau de natura sa atraga anularea executarii silite abuzive.

In aceasta situatie, Judecatoria Sector 6 Bucuresti a admis contestatia la executare si, in consecinta, a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientei noastre.

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitoarea nu trebuie sa mai restituie nimic din datoria de 9.728,67 euro, reprezentand credit restant, dobanzi si 5.881,64 lei cheltuielile de executare. De asemenea, clienta noastra recupereaza de la InvestCapital (Kruk) sumele poprite pe durata procesului.

Recuperatorii nu au depus apel, asa incat hotararea judecatoreasca pronuntata de Judecatoria Sector 6 Bucuresti, de anulare a executarii, a ramas definitiva.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.