fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Executare abuziva de 112.320,44 CHF, desfiintata in instanta!

Executarea silita abuziva pornita de banca sau de firmele de recuperare, pentru o datorie ramasa neachitata, poate fi desfiintata legal la judecătorie, ceea ce inseamna ca debitorii scapa de datorie si de poprire. Este posibil acest lucru!?

Cum se contestă executările silite abuzive?

Firmele de recuperare si bancile procedeaza la executarea silita a datornicilor in momentul in care acestia nu-si mai ramburseaza imprumuturile de buna voie.

Executarea silita consta in poprirea (blocarea) conturilor bancare si a salariilor/pensiilor, inclusiv scoaterea la vanzare a imobilelor aflate in proprietatea debitorilor (casa, teren etc), sechestrarea si vanzarea autoturismelor.

Si in cazul contractelor de credit de nevoi personale, negarantate cu ipoteca, recuperatorii pot executa silit casa ori terenul debitorului, inclusiv masina, in vederea recuperarii datoriei.

Toti cei care sunt intr-o asemenea situatie, in care se asteapta sa fie executati silit ori sunt deja executati, trebuie sa stie ca au posibilitatea legala de a se apara printr-o actiune numita contestatie la executare

Când se depune contestația la judecătorie?

Prin contestatie puteti obtine desfiintarea intregii proceduri de executare silita, iar consecinta este aceea ca scapati de executare, dar si de obligatia de restituire a imprumutului restant, a dobanzilor si a cheltuielilor de executare.

Important! Contestatia se depune in termen de 15 zile calendaristice de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatile procedurii de executare silita se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

In cazul in care primiti acasa, la cutia postala, acte/somatii de la executorul judecatoresc ori mail/sms de la banca prin care sunteti instiintati despre infiintarea popririi si nu stiti cum trebuie sa procedati pentru depunerea contestatiei, contactati un avocat specializat in executari silite pentru asistenta.

Recuperatorii persevereaza in executari silite abuzive, mizand si pe lipsa de reactie a debitorilor care, de cele mai multe ori, nu-si cunosc drepturile si devin astfel victime sigure ale abuzurilor.

Cum am câstigat acest proces?

Clientii nostri au facut un credit in anul 2008 la Banca Românească SA, garantat cu ipoteca. Urmare a neplatii ratelor, in anul 2020 banca a inceput executarea silita impotriva acestora.

Debitorii ne-au contactat si am depus contestatie in termenul legal de 15 zile la judecatorie, mentionand motivele pentru care am considerat ca executarea este nelegala si abuziva.

Intr-o prima faza, judecatorii ne-au respins contestatia, dar am perseverat, am crezut in dreptatea noastra, drept care am formulat apel impotriva hotararii pronuntata de Judecatoria Sector 6 Bucuresti.

In decembrie 2022, Tribunalul Bucuresti, care a solutionat cererea de apel, ne-a dat dreptate, a apreciat ca motivele pentru care am solicitat anularea executarii sunt intemeiate, asa incat a desfiintat definitiv hotararea judecatoriei si a dispus anularea executarii silite pornita impotriva clientilor nostri.

Castigarea procesului inseamna ca debitorii au scapat de executarea abuziva si de datoria de 112.320,44 CHF, reprezentand credit restant, dobanzi, comisioane, inclusiv de cheltuielile de executare in valoare de 13.043,73 lei.

In plus, acestia si-au recuperat in totalitate sumele poprite din salariu pe durata procesului, dar si cheltuielile prilejuite de desfasurarea acestuia.

 

 

 

 

 

 

Informați-vă si acționați!

Detalii si informatii despre procedura contestarii executarilor silite, despre  procesele castigate impotriva bancilor si recuperatorilor, dar si extrase din hotararile judecatoresti, puteti gasi de pagina noastra de facebook, dar si pe site-ul www.iuliablaja.ro

Avocat Blaja Iulia, tel: 0787.822.100, email: office@iuliablaja.ro

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.