fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Datorie Investcapital (Kruk) de 85.043,67 lei, anulată!

Executarile silite abuzive pornite de recuperatorii de la InvestCapital (Kruk) pot fi desfiintate legal la judecătorie, ceea ce inseamna ca debitorii scapa atat de de datorie, cat si de poprire.

In cazul pe care il prezentam in cele ce urmeaza, debitoarea, clienta noastra, a contractat un imprumut pentru nevoi personale de la Raiffeisen Bank, in anul 2008 pentru 8 ani.

Pentru ca nu reusit plata ratelor la scadenta, potrivit graficului de rambursare, banca a cesionat (vândut) datoria rezultata din contractul de credit catre recuperatorii de la Investcapital.

Acestia au demarat executarea silita impotriva debitoarei in anul 2022, moment in care am depus, pentru clienta noastra. contestatie la judecatorie prin care a solicitat anularea executarii.

Contestatia se depune in termen de 15 zile calendaristice de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatile procedurii de executare silita se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

Judecatorii ne-au dat dreptate, au anulat executarea pornita de recuperatori si, astfel, am castigat procesul ceeace inseamna ca debitoarea, clienta noastra, a scapat de executarea silita si de datoria de 85.043,67 lei, reprezentand credit restant, dobanzi si cheltuieli de executare.

In plus, aceasta si-a recuperat si cheltuielile prilejuite de desfasurarea procesului.

Recuperatorii de la Investcapital (Kruk) nu au depus apel, asa incat hotararea pronuntata de Judecatoria Sector 4 Bucuresti in anul 2023 a ramas definitiva.

 

 

 

 

 

 

Informați-vă si acționați!

Detalii si informatii despre procedura contestarii executarilor silite, despre  procesele castigate impotriva bancilor si recuperatorilor, dar si extrase din hotararile judecatoresti, puteti gasi de pagina noastra de facebook, dar si pe site-ul www.iuliablaja.ro

Avocat Blaja Iulia, tel: 0787.822.100, email: office@iuliablaja.ro

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.